Annons
Nyheter

Snubblar på avgrundens rand

Känslan av en förestående katastrof tornar upp sig som mörka åskmoln över det förfallna godset, när den schizofrena James lämnas ensam hemma med sin sjuka, sängliggande moder.
Nyheter • Publicerad 3 juni 2008

James är fast besluten att visa att han ensam kan sköta om modern och huset under fadern affärsresa. Så han lägger av telefonen, låser dörrarna och slutar ta sin medicin. Och plötsligt är modern fången i ett skräckvälde, styrt av en son som snabbt tappar greppet om verkligheten.

Under de första fyrtio minuterna är The Livning and the deadpå väg mot något genuint ohyggligt och på djupet upprörande. För varje spruta som James lämnar orörd, tvinnas nerverna ännu ett varv.

Men så plötsligt, precis när jag knappt vill se längre, tappar berättelsen bort sig. Det är nästan som om regissören Simon Rumley får svindel på kanten till avgrunden, ångrar sig och låter berättelsen plana ut innan allt går överstyr. På sitt sätt är det kanske tur. Men det får också filmen att haverera i ett ljummet antiklimax.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons