Annons
Nyheter

Slagverkssånger

Det är alltid något backanaliskt över Bobo Stensons musik. När den är som mest öppen är den också som mest livsfarlig. Den slår sönder och bygger upp omvartannat och det är i den kreativa frisläpptheten som man märker att Stenson och hans kumpaner känner sig som bäst hemmastadda.
Nyheter • Publicerad 4 augusti 2011
Bobo Stenson trio.
Bobo Stenson trio.Foto: 

När de på torsdagseftermiddagen gick loss på huvudsakligen latinamerikanska melodier i sitt set var det föga överraskande slagverkaren Jon Fält som märktes mest. Denne perkussionens allkonstnär musicerar på ett köttigt och samtidigt skojfriskt vis helt utan hänsyn till instrumenteringens traditionella begränsningar. Stenson å sin sida höll tämligen låg profil (för att vara Stenson, det vill säga) och det var bara undantagsvis som han röt till från tangenterna med sin vanliga intensitet.

Maria Sällberg
Fredrik Fischer
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons