Nyheter

Skilsmässa på amerikanska

Tack alla ni som har hört av er och undrat hur det gick förra helgen. Om jag träffade John Cleese eller inte, och därmed kanske utökade min samling av IRL-möten av Monty Pythonar till tre man.
Nyheter • Publicerad 30 oktober 2010
Foto: 
Man och hustru före skilsmässan.
Man och hustru före skilsmässan.Foto: 

Alla ni som har mailbombat min inbox, stoppat mig på stan och knappt kunnat tänka på något annat hela veckan. Ni vet vilka ni är. Båda två. Och jag hoppas verkligen att ingen ser ner på er bara för att ni är mina låtsaskompisar.

Så här var det. Efter en magmuskelstärkande skrattfest på Konserthuset i Malmö, kom vi ut nästan sist av alla. Vi svängde runt hörnet och passerade sceningången. Och där stod Cleese, omringad av en trupp autografjägare, märkligt opåverkade av att han totalt dolt sina 195 centimeter under en baseballkeps.

Nu eller aldrig, tänkte jag, och ställde mig kaxigt mellan John Cleese och hans enda räddning, turnébussen. Cleese skrev tjänstvilligt autografer åt folk, men sa bestämt "I don't do photos" och när jag helt ödmjukt bad att få trycka hans hand sa han, lite överraskande:

"Är du säker på att du är helt fri från bakterier?"

Jag blev så perplex att jag inte nämnde att jag faktiskt just tvättat händerna. "Och nu har jag gjort det för sista gången", tillade jag pillemariskt. Fast långt senare, i min ensamhet, när jag faktiskt kom på det.

Jo, så är det: Jag träffade John Cleese, men missade för evigt min enda chans att få Englands störste komiker att skratta.

En som verkligen fick sina fiskar varma i Cleese show var hans exfru, Alice Faye Eichelberger. För en skilsmässa utan äktenskapsförord, Hollywood style, har Cleese fått betala 20 miljoner dollar. För det, har han räknat ut, kunde han ha gift sig med exempelvis Pamela Anderson åtta och en halv gånger. Och "vem som helst från Ockelbo" över 2000 gånger.

Lite grann skruvade jag på mig där i stolen: förtjänar verkligen exfrun den här offentliga hudflängningen?

Så jag kollade Alice Fayes hemsida, för hennes sida av storyn. Inte ett ord om skilsmässan. Bara intervjuer med kändisar.

Däremot återgavs hennes försvar i olika media. Man kunde tycka att det skulle gå ut på att det var synd om henne, att hon försöker så gott hon kan klara sig på egen hand, men det är ju tufft, den grejen.

Men nix. Så går det inte till i USA. Tvärtom, faktiskt. Det faktum att Alice Faye inte jobbat som psykoterapeut på flera år talar till hennes fördel. Hon har ju vant sig, gubevars, vid att flyga privatjet och ha "varje tänkbar bekvämlighet" inom räckhåll.

Därför behöver hon absolut minst 770 000 kronor i månaden, varav 21500 för kläder, 54000 för "presenter, underhållning och semestrar" och 11000 för att äta ute. Jag hittar inte på det här.

Nå, glad Halloween på er. Och om någon får för sig att gå ut och spöka iförd ett utklippt ansikte på Alyce Faye Eichelberger, så tvår jag mina händer och undrar var i all världen ni får så elaka idéer ifrån.

Anna Thulin
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.