Annons
Nyheter

Sex och sprit i nyhetstorkan

Nyheter • Publicerad 18 juli 2006
Sex och sprit i nyhetstorkan
Sex och sprit i nyhetstorkanFoto: 

Vid den här årstiden brukar vi inom media prata om nyhetstorka. Det betyder att det inte händer något. Alla har semester, alla gör samma sak och man kan ju inte skriva om vädret varje dag. Det händer ju ingenting med vädret. Och alla vill bara att det heta och soliga vädret ska fortsätta. Även jag. Men jag börjar få svårt att hitta nya infallsvinklar på det här med sommaren.

Maten, badlivet, solen, kulturen – allt är avbetat. Jag börjar således närma mig den kreativa sommartorkan. Då kan man alltid ta till några enkla trick. Som alla tidningar gör.

Annons

I en av måndagens kvällstidningar kunde man dels testa om man är semesteralkis dels få reda på vilken typ av älskare man är utifrån vilken glass man föredrar.

Eftersom alla som dricker alkohol regelbundet dricker oftare under semester är alla som dricker alkohol semesteralkisar. Så enkelt är det. Åtminstonre enligt testet. Och bara genom att tänka tanken på en vit vecka har man kvalificerat sig för nykterhetsanstalten.

Ta en runda på campingplatsen eller förbi uteserveringarna så ska ni få se stora flockar av semesteralkisar. De där som dricker två glas vin till maten varje kväll och gärna klämmer en bira på eftermiddagen ocvh kanske rent av tar en whisky innan det är dags att knoppa in. Usch och fy!

Då är det mer stimulerande att läsa om sex-glass-testet. Som vanligt sägs testet härstamma från USA men kvällstidningen har saxat det ur danska Extrabladet precis på samma vis som jag stjäl det från kvällsstidningen. Med tanke på Extrabladets renommé skulle det inte förvåna mig om de också har saxat det ur någon annan tidning och längst bort sitter förmodligen en sommarvikarierande journalist med livlig fantasi som totat ihop testet.

Gillar man chokladglass då är man mån om att vara i centrum och är en intensiv älskare. Är det jordgubbar som gäller då är man person som tar kärleken på allvar och om man föredrar nötter i glassen då är man en "samvetsgrann perfektionist" – hur nu en sådan är i sängen?

Alla glassar är egentligen bra som ni ser i texten här ovan. Sämst är att gilla kaffeglass – då är man dålig på att fullfölja, enligt testet, och det är väl ingen hit i sängen precis.

Så knäckte vi nyhetstorkan idag...

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons