Annons
Nyheter

Schlagerartisterna som läckte ut

Josefin Nilsson, Alexander Bards grupp Bodies Without Organs och E-Types körsångerska Nana Hedin är de sista klara namnen till Melodifestivalen.
Nyheter • Publicerad 6 december 2004
Josefin Nilsson. Pressens Bild
Josefin Nilsson. Pressens BildFoto: 

Därmed sprack hemlighetsmakeriet. Artistlistan till Melodifestivalen läckte i helgen ut på en webbplats, bara dagar innan SVT:s stora presskonferens med artisterna.

Den internationella webbplatsen Esctoday.com, som specialiserar sig på schlagerfestivalen, publicerade i helgen alla artisterna till Melodifestivalen nästa år och drog därmed SVT vid näsan.

Annons

Enligt källor var det ett "tekniskt misstag" som gjorde namnen offentliga, dagarna innan SVT med buller och bång skulle presentera artisterna på en presskonferens i Stockholm.

Listan slutför artistpusslet som SVT har försökt lägga under hösten. De sista klara namnen är Bodies Without Organs, Josefin Nilsson, B-Boys International och Paul M, Josef Özer och Nana Hedin.

Sedan tidigare är det känt att bland andra Katrina & The New Waves, Shirley Clamp, Jessica Folcker och Nordman ställer upp i nästa års festival.

Ingen SVT-kommentar

Melodifestivalens projektledare Thomas Hall vill inte kommentera artisterna på listan eller hur den blev offentlig, förrän på SVT:s presskonferens på tisdagen.

" Eftersom vi har bestämt att inte kommentera enskilda namn kan jag inte ha någon synpunkt på listan. Och jag har heller ingen kommentar till hur de eventuellt har fått den, säger han.

Så du vill inte kommentera hur säkerheten kan vara bristfällig på SVT?

- Nej, för då skulle jag få bekräfta att listan är sann, säger Thomas Hall.

Men listan är med största sannolikhet korrekt, det bekräftar källor inom musikbranschen för TT Spektra.

Låtskrivaren Gustav Eurén bekräftar till exempel att han och Peter Tellenius är kärnan i det B-Boys International featuring Paul M som ska framföra "One step closer to you".

Annons

" Vi kommer att vara tre stycken på scenen, men det är en kille som vi kommer att hålla hemlig.

Rapparen Ken Ring är med som låtskrivare, kommer han att vara med på scenen?

- Det stämmer att han var med och skrev. Men han kommer inte att vara med på något sätt. Det har hänt en hel del med den här låten sedan vi gjorde den.

Melodifestivalen inleds den 12 februari i Göteborg och avslutas med finalen i Globen den 15 mars. Förutom de nu 28 klara bidragen tillkommer fyra så kallade jokrar, specialuttagna av SVT. De presenteras senare.

Mikael Forsell/TT Spektra

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons