Annons
Nyheter

Sanningens ögonblick

Nyheter • Publicerad 25 juli 2005

Den välbekanta doften av sommarens kvardröjande värme tog emot mig när jag klev av snabbtåget från Madrid på järnvägsstationen i Sevilla.

Efter att ha slängt in ryggsäcken på Hostal Gloria fortsatte jag direkt ut till Calle Betis, i Triana, och bankade på dörren till den sysslolöse mannens våning. Han tog emot mig med rödsprängda ögon och en stark doft av anisbrännvin. Han visade mig Saras pass, hennes avstängda mobiltelefon och annat som han menade visade att hon inte lämnat honom frivilligt.

Annons

Jag insåg snart att han inte var till någon nytta och begav mig ner till min gamle vän, den svenske jazzpianisten, och hans bar vid bron Puente del Cachorro. Han visste inte var Pierre bodde men om jag kunde sköta baren en stund skulle han gå en runda och höra sig för.

Jag tillbringade en timme med att servera diverse existenser billig öl och lyssnade fascinerat till en mimartist berättelse om hur han föreställde en staty vid katedralen och bodde i en gammal bil på tomten bakom baren.

När svensken kom tillbaka visste han besked. Jag haffade en taxi och for iväg till operan och hittade lätt Pierres lägenhet. När jag knackade dröjde det en stund, sedan öppnade en rufsig Pierre och hans ögon blev stora som tefat när han såg att det var jag.

"Är Sara här", var min första fråga. Han såg på mig, tog ett steg åt sidan och svepte inåt lägenheten med sin högra arm. Där, i soffan, satt Sara med ett glas vin framför sig. Hon såg ut som en katt som just ätit, lite loj och beslöjad över ögonen.

Jag förklarade snabbt, och lite irriterat, situationen och varnade för att den sysslolöse mannen sannolikt skulle ta kontakt med polisen nästa morgon när han nyktrat till.

"Då dödar jag honom", sade Pierre men Sara lade lugnande sin hand på hans arm. De såg på varandra och log och jag förstod direkt att det inte alls var frågan om någon kidnappning.

"Snälla, kan inte du förklara för honom varför jag försvann? vädjade Sara och dumt nog nickade jag till svar.

Fortsättning följer.

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons