Annons
Nyheter

Sanningen finns där ute

Ni kanske tror att jag har blivit galen. Att jag snöat in på fnoskiga konspirationsteorier. Att jag slukat för många avsnitt Arkiv X i min sommarheta lägenhet. Och visst, Mulder och Scully har hållit mig sällskap under kastrullheta nätter, när korvade lakan och måsarnas blodtörstiga skrik utanför fönstret berövat mig min nattsömn. Men jag är inte galen. Jag ser bara mönster.
Nyheter • Publicerad 11 juli 2008
Foto: 

För håller ni inte med om att det luktar lite spel under täcket kring FRA-lagen? Att det är konstigt att det inte blev storm förrän den redan var ett faktum. Att man väntade till sommaren, när alla blickar riktats mot Fotbolls-EM och tonårsaktivisterna packat ner plakaten och åkt på rockfestival, innan förslaget skulle röstas igenom.

Jag ser en sammansvärjning, som når högt upp i maktens korridorer - och vidare ut i rymden. Nu kanske ni tror att jag tappat bollen och blivit av med cykeln. Men ni behöver inte tro på mig. Det är bara att titta på bevisen. Och öppna era sinnen.

Annons

För är det verkligen någon som tror att det var den riktige Leonard Cohen som gjorde en tre timmars monsterspelning på Sofiero härom veckan? Att en 73-åring skulle orka det? Utomjording, säger jag. Eller att den gamla träskrockaren John Fogerty skulle palla lira hela 28 låtar på Öja? Utomjording. Och Bruce Springsteen då? Skulle hans E-Street band fortfarande orka piska fram femstjärnigt ös två kvällar i rad? Skulle intre tro det. Eller Henke Larsson? Kom igen, grabben är 36 bast. Vi borde anat att något inte var som det skulle, redan när han erbjöd sig att vara med i EM-truppen. Enda missräkningen där var väl att Henke-klonen inte höll måttet, så att svenskarna åkte ut tidigare än planerat. Annars hade vi kanske aldrig upptäckt FRA-konspirationen.

Vad vi har här är en gigantisk sammansvärjning för att lura iväg våra blickar, medan Alliansen förvandlar Sverige till ett kontrollsamhälle. En rökridå av de folkliga opiumsorterna sport och nöje, designad för att vi ska bli så dimmiga att vi inte upptäcker vad som håller på att ske. Och för att lyckas har Alliansen tagit utomjordisk teknologi till hjälp, för att klona några av världens mest folkkära artister och idrottare. Människor som har hållit på så länge att de garanterat får folk att gå man ur huse. Aftonbladet kallar det för monstersommaren. Inte huvudet på spiken, men nära nog. Jag skulle vilja kalla det för alien-sommaren.

Tycker ni det låter långsökt? Jag kan inte tvinga er att tro. Jag kan bara lägga fram de bevis som övertygat mig. Och en sak säger jag, att om Patrik Sjöberg gör comeback i Kina-OS i augusti, då ska ni genast stänga av tv-apparaterna och bege er till riksdagshuset. För då är det något nytt fuffens på gång.

Sanningen finns där ute.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons