Annons
Nyheter

Sanna stolt över tredjeplatsen

En hedrande tredjeplats blev resultatet för Sverige, och Sanna Nielsens "Undo". "Jag är världens lyckligaste tjej."
Nyheter • Publicerad 11 maj 2014
Sanna Nielsen var nöjd med tredjeplatsen.
Sanna Nielsen var nöjd med tredjeplatsen.Foto: 
Foto: 

Sverige var med i toppstriden hela tävlingen, men fick se Österrikes Conchita Wurst dra ifrån och till slut stå som överlägsen vinnare.

– Jag tycker det var det absolut bästa som kunde hända Eurovision. Att Conchita Wurst vann hela Eurovision, det är precis vad vi behöver. Det är mänskliga rättigheter, att människor duger som de är. Det är precis vad hon står för, vad jag står för och vad Eurovision Song Contest står för.

Annons

Sanna Nielsen sa i förra veckan att hon skulle samla på sig så många roliga minnen som möjligt under sitt Eurovision-äventyr. Ett av de starkaste minnena tar hon med sig just från finalkvällen, då stora delar av arenan sjöng med i "Undo":

– Det var allsång från första sekund. Jag ville egentligen bara sluta sjunga och bara säga "ja, ta över ni, ta över". Det var helt otroligt, jag hörde knappt musiken i öronen.

– Allsången var en vinst i sig.

Läs mer i måndagens pappers- och .

Emma Ståhl
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons