Nyheter

Sandra Oxenryd vann "Fame factory"

Nyheter • Publicerad 24 april 2005
22-åriga Sandra Oxenryd vann den fjärde omgången av "Fame factory", och blev den första kvinnliga segraren.bild: Bertil Ericson/Pressens Bild
22-åriga Sandra Oxenryd vann den fjärde omgången av "Fame factory", och blev den första kvinnliga segraren.bild: Bertil Ericson/Pressens BildFoto: 

För första gången i "Fame factorys" historia blev det en tjej som drog det längsta strået när den fjärde omgången av tävlingen avgjordes på söndagskvällen. När finalen inleddes var det sex tävlande som hoppades på slutsegern. Efter att juryn fällt sina röster i den första omgången försvann Alexander Schöld, Emma Karlsson och Ida Pihlgren. Kvar fanns två killar och en tjej - Pontus Assarsson, Patrik Öhlund och Sandra Oxenryd. Allt var upplagt för att "Fame factorys" fjärde slutsegrare också skulle bli manlig.

Men när juryn och studiopubliken avlagt sina röster var traditionen bruten, och 22-åriga Sandra Oxenryd från Kristinehamn stod som segrare efter att ha framfört låtarna "Maybe it's tonight" och "One last goodbye" i finalen. Och nu är det snabba ryck som gäller, om ett par veckor ska debutalbumet vara klart.

– Jag har lite svårt för benämningarna, jag skulle bara vilja kalla det för pop! Men jag vill inte ha så många ballader på den, jag tycker visserligen att de är fina, men de rullar inte i radio så ofta.

Första singeln, "At your side", är redan släppt. Låtlistan till albumet är inte riktigt spikad ännu, och hon hoppas att hon får med någon egenkomponerad sång.

– Men vi får se hur det blir, jag vet faktiskt inte om mina egna låtar håller måttet ännu. Jag spelar inte riktigt något instrument själv, jag kan bara lägga några ackord.

– Speciellt så klart. Det var ju ett stycke historia som skrevs! Det kan ju ha berott på att det inte var en direktsänd final. Det är väldigt många unga tjejer som tittar, och när de får rösta så har ju en kille större chans.

Närmast väntar en skivsigneringsturné med några av de andra deltagarna i "Fame factory", och i sommar spelar de på en del stadsfestivaler.

– Och så hoppas jag så klart att få åka ut lite på egen hand, säger Sandra Oxenryd.

Hur det blir med "Fame factory" framöver är inte klart. TV3 säger sig vilja fortsätta med programmet, men när eller hur det sker är inte fastslaget ännu. (TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.