Nyheter

Så möts de igen...

Nyheter • Publicerad 21 juli 2005

Det var inget problem för Pierre att hitta Sara och den sysslolöse mannen. Genom sina gamla kontakter i den dolda världen i Triana fick han omgående ett tips om en svensk jazzpianist som drev en liten bar strax intill fästet till bron Puente del Cachorro och som säkerligen kände alla svenskar i Sevilla, åtminstone i Triana.

Han begav sig dit och träffade svensken som förstås mycket väl visste var Sara bodde.

Längs hela Calle Betis, vid floden Guadalquivirs kant, ligger uteserveringarna på rad. Pierre sökte upp Saras adress och hittade ett bord delvis skymt bakom ett apelsinträd. Han beställde in friterade sardiner och en öl och väntade och spanade upp mot vad han trodde var deras terass.

Efter två timmar, några tapas, en halv flaska vin, kaffe och ännu mer kaffe kom Sara ut från huset. Pierre avvaktade för att vara säker på att hon var ensam sedan gick han efter henne. Strax innan platsen där den fina fiskrestaurangen Kiosko de las Flores en gång låg hann han upp henne och vidrörde lätt hennes högra axel.

Hon svängde blixtsnabbt runt och såg honom direkt i ögonen. De stod så några sekunder innan hon vände sig om och började gå mot bron. Han följde efter och gick upp vid hennes sida.

"Kära, älskade Sara vad gör du i Sevilla? Och vem är den där mannen. Han ser ju ut att kunna vara din far?"

"Det ska du ge fan i men han är min älskade och vi bor tillsammans men det vet du väl redan eftersom du tydligen spionerar på oss, jag såg dig från fönstret...han är en fin man som gav mig livet tillbaka när du hade övergivit mig, eller flytt eller vad du vill kalla det".

De hade kommit över bron och gick upp längst Reyes Catolicos och Pierre frågade om hon var törstig. Hon tvekade men så svarade hon att det kunde vara gott med ett glas vin.

Han tog hennes hand och drog med henne genom gatorna mot tjurfäktningsarenan och Calle Antonia Diaz där de satte sig utanför Bodega Romero.

"Jag har saknat dig", sade han och då log Sara med tårfyllda ögon...

Fortsättning följer.

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.