Nyheter

Rusning efter Ernman

Det blev rusning när biljetterna till Malena Ernmans gästspel med Trelleborgs Musikkår släpptes på måndagsmorgonen.
Nyheter • Publicerad 2 mars 2010
Foto: 
Biljetterna till operasångerskan Malena Ernman - här i vinnande pose från fjolårets melodifestival – går åt som smör i solsken i Trelleborg.
Biljetterna till operasångerskan Malena Ernman - här i vinnande pose från fjolårets melodifestival – går åt som smör i solsken i Trelleborg.Foto: 

TRELLEBORG. Folk köade utanför Trelleborgs turistbyrå, och även på de två andra försäljningsställena var det huggsexa om biljetterna till Malena Ernman i Söderslättshallen 18 april. Vid stängningsdags återstod bara en handfull av 1500 biljetter.

Claes Kroon, bokningsansvarig på Trelleborgs Musikkår, är överväldigad över gensvaret.

– Vi har haft en föraning, eftersom det pratats mycket om konserten och man har frågat efter biljetter. Så vi har känt trycket, kommenterar han nöjt.

Det stora intresset kunde förstås motivera en extrakonsert. Men huruvida det är möjligt vet inte musikkåren i nuläget. Det handlar om en strängt uppbokad artist och en konserthall som gummifabriken väntar på att ta i anspråk för sin bolagsstämma. Givetvis måste också kåren själv orka med att dubblera. För blir det, så blir det en senare konsert samma dag.

På torsdag träffas musikkårens styrelse. Det har hänt att Trelleborgs Musikkår dubblerat sin nyårskonsert, men så vitt Claes Kroon vet aldrig vårkonserten.

– Det är många om och men innan vi når dit, påminner han.

Johan Silfversten Bergman
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.