Annons
Nyheter

Runda klossar i runda hål

Jag lär mig fortast genom att kissa på elstängslet. Learning by doing. ''Det funkar egentligen inte, men det kanske kan gå ändå" är ett tankesätt som förvånansvärt ofta gett resultat.
Nyheter • Publicerad 30 maj 2008
Malin Nilsson, trollkonstnär. Bild: Lars Thulin
Malin Nilsson, trollkonstnär. Bild: Lars ThulinFoto: 

(Oftare i konsten dock, mer sällan i provhytten.) Förmodligen för att det får mig att ta klivet från teorin rakt in experimentet. Hemligheten är att inte ge upp förrän allt jobbet man har lagt ner har gett utdelning.

Jag hörde en historia om en bekants bekant som fått lämna in videon på lagning efter att hans 2- åring tryckt in en leverpastejsmörgås i videoluckan. Undra om han fick beröm eller skäll. Det var ju en klockren tillämpning av konceptet: runda klossar, i runda hål och fyrkantiga klossar, i fyrkantiga hål. Learning by doing. Historien blir riktigt bra först när man vet att han upprepade samma sak. Fast med en vante, eller om det var ett gosedjur. Jag tycker också att det borde ha kommit upp en bild på tumvanten i rutan. Kanske var TV:n inte påslagen? Vad framtiden har för honom kan man inte veta. Kanske relativitetsteoretiker.

Annons

Jag försöker få en rögad sill till att simma. Det är roligt nu. Tidigare har jag mest koncentrerat mig på Hur Det Skall Gå Till. Men pudelns kärna är bara ett par rakningar bort. Och de senaste dagarna har jag i stället undrat; Hur Det Egentligen Kommer Att Se Ut? Fånigt och lite gulligt, kanske. Knappast graciöst. Eventuellt patetiskt, som en desperat människa med alldeles för mycket självömkan, paddlandes med sina små fenor. Kanske som en humla som egentligen inte borde kunna flyga. Hur simstilen kommer att se ut kan jag inte säga, men hur jag än vänder och vrider på firren är den alldeles skimrandes och lite guldig. Scenkostymen är tveklöst stilig.

Jag förväntas skriva 2400 tecken (inklusive blanksteg). När man inte har något nytt att rapportera, är det rätt mycket. För att fylla ut tomrummet som uppstår när bokstäver, frågetecken och till och med; blankstegen, har tagit slut för veckan. Bifogar jag en bild. Den heter ''dagen då pelle fattade att han var rökt" eller ''propeller hade varit snyggare" eller ''rögad sill med flytväst". Firren är inskannad. Idén till bilden kläcktes först, sedan upptäckte jag att batterierna i digitalkameran var tomma. Jag la sillen i skannern. I de flesta stängsel finns ingen el i alla fall.

Malin Nilsson, trollkonstnär
Malin Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons