Nyheter

Ronan Keating vann danska schlagern

Favorittippade sångaren Niels Brinck vann den danska motsvarigheten till Melodifestivalen, Melodi grand prix, med låten "Believe again" som superstjärnan Ronan Keating är medförfattare till.
Nyheter • Publicerad 1 februari 2009
Ronan Keating (bilden) är medförfattare till den danska vinnarlåten "Believe again". Bild: Scanpix
Ronan Keating (bilden) är medförfattare till den danska vinnarlåten "Believe again". Bild: ScanpixFoto: 

Stockholm. Niels Brinck är därmed klar för årets schlager-EM i Moskva, skriver Ekstra bladet.

Även i de starka schlagerländerna Finland och England har det varit Melodifestival i helgen. England testade i år ett nytt grepp och utformade tävlingen som en dokusåpa där vinnaren skickas till Ryssland för att framföra en låt skriven av musikalkungen Andrew Lloyd Webber. Tv-tittarna avgjorde alltså vem som skall representera landet och valet föll på sångerskan Jade, uppger BBC. Den unga Londonbon drar mot Moskva beväpnad med låten "My time".

De finska monstren i Lordi vann som bekant schlager-EM för två år sedan och finnarna försökte upprepa succén förra året genom att skicka ännu ett hårdrocksband. Det tilltaget misslyckades, vilket kanske kan förklara varför de rocktokiga finnarna i år gör en kovändning och skickar gruppen Waldos People med den storslagna dansdängan "Lose control".

Premiären för den svenska Melodifestivalen närmar sig så det kan vara väl värt besväret att kolla upp de tre låtar som blev klara för schlager-EM i helgen. Danmark, England och Finland är alltid att räkna med.

TTSpektra
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.