Annons
Nyheter

Roky Erickson kommer till Peace and Love

Den amerikanske rock-ikonen Roky Erickson kommer till musikfestivalen Peace and Love i Borlänge på lördag. Erickson ska uppträda tillsammans med The Nomads, den svenska garagerockens gudfäder.
Nyheter • Publicerad 25 juni 2008
Roky Erickson kommer tillbaka till Sverige igen, för tredje gången på bara drygt ett år. Denna gång för att spela med The Nomads på Peace and Love. Bild: Emil Sandgren
Roky Erickson kommer tillbaka till Sverige igen, för tredje gången på bara drygt ett år. Denna gång för att spela med The Nomads på Peace and Love. Bild: Emil SandgrenFoto: 

- Det här är en klassiker till och med redan innan spelningen ägt rum, säger presschef Ronny Mattsson, på Peace and Love, i ett pressmeddelande.

Roky Erickson startade karriären på sextiotalet i det legendariska psykede-liabandet 13th Floor Elevators, som bland annat fick en hit med låten You're gonna miss me. Under många år kämpade Erickson med psykisk ohälsa, drogproblem och vistelser på mentalsjukhus men i dag är den gamla psykedelia- och garagerockspionjären i bättre form.

TA
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons