Annons
Nyheter

Rocktågets egen honky tonk-bro

Nyheter • Publicerad 14 juli 2006
Jill Johnson. Bild: Olof Abrahamsson
Jill Johnson. Bild: Olof AbrahamssonFoto: 

Hallå där, Jill Johnson, som framträder på Christinehofi kväll (14 juli), hur går rocktågsturnén?

– Fantastiskt, so far! Det har varit bra väder och utsålt. För min del är det underbart att få bygga en honky tonk-bro mellan två fantastiska killar, Andreas Johnson och Tomas Ledin.

Annons

På vilket sätt kompletterar ni varann?

– Det är tre olika musikstilar, men jag tror ändå vi alla har en väldigt folklig grund. Tomas har otaliga hits som folk får ta del av, jag har tyvärr bara en–

men det får jag jobba på! Däremot har jag en fantastisk, medryckande musikstil.

Har du fått lära dig något du inte visste om Tomas och Andreas?

– Andreas är en otroligt bra entertainer, jag har nog sett honom mest som bandkille. Tomas är väldigt professionell, och extremt positiv hela tiden.

Tävlar ni lite?

– Nej, det kan man inte säga. Jag är ju beroende av att de andra blir väl mottagna. Däremot tänker jag att jag ska höra mitt allra bästa varje kväll. Det är en så stor produktion det här, bara scenen är otroligt stor. Man får en riktig adrenalinkick av det och tänker "nu ska vi leverera!". Jag bara älskar det.

Vad är det bästa med att få åka med rocktåget?

– Det är nog att man får se Sommarsverige. Många undrar hur det är att jobba sommar efter sommar. Men efter premiären finns det inget jobbigt, så länge man är frisk.

Vad gör man på tåget?

Annons

– Jaa....i dag har jag sovit hela resan. Men annars spelas det kort, och det finns alltid lite snacks och vin och efterprat. Jag som aldrig läser böcker fick en pocket av Marie Ledin– Skamav Karin Alvtegen - som jag läste ut på ett par dagar. Nu är jag superlässugen!

Vad krävs för att du ska åka hem nöjd från Christinehof?

– Att giget blir av till att börja med. Nä, men fint väder och att jag lyckas ge folk vad de är där för: att ha roligt och digga och ha en skön, solig musikkväll.

Får du själv någon semester?

– Nej. Och egentligen hade jag ju tänkt vara ledig. Men jag tycker nästan det här är semester!

Lars Thulin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons