Annons
Nyheter

Riskfyllt rusk i Roskilde

Vattenfestivalen kan slänga sig i väggen när Roskilde stoltserar med 100 mm regn på enbart 34 timmar och om man kombinerar det med 115 000 besökares trampande gummistövlar så får man ett träsk utan dess like.
Nyheter • Publicerad 10 juli 2007
The Flaming Lips scenshow sträckte sig utanför scenen. BILD: TOM WALL
The Flaming Lips scenshow sträckte sig utanför scenen. BILD: TOM WALLFoto: 

Aldrig i Roskildes historia har man sett så mycket regn och lera, och jag får erkänna att det fanns stunder då jag fruktade för mitt liv, eller åtminstone så fruktade jag för mina kläder.

På tal om kläder så vill jag passa på att använda detta utmärkta tillfälle till att fördöma allt vad gummistövlar heter. Detta djävulens påfund lyckades med bravaden att ge mig skoskav på stortån, hälen och på något finurligt sätt även vaden. En gummistövel verkar dessutom vara det perfekta hemmet för mördarsniglar vilket jag märkte när jag drog upp en något kletig, orange (matchar scenen när jag tänker efter), fot strax efter jag satt på stöveln efter första natten i ett blött tält.

Annons

Som ni har märkt så var vädret inte det bästa men om vi helt enkelt bortser från detta och för en stund drömmer oss bort till ett varmare klimat, låt oss säga Malta, så får jag erkänna att det var en underbar festival fylld av glada möten och musik som gladde själen. Beastie Boys framträdande fyllde mig med energi och glädje medan The Who med sina klassiker är som skapta för den här sortens festivalspelningar, allsång på Skansen hade inte haft en suck, och vem kan glömma The Flaming Lips fantastiska scenframträdande då sångaren Wayne Coyne hoppar in i en bubbla och vandrar ut ovanpå publikens viftande händer.

The Queens of the Stone Ages brist på överraskningar och Red Hot Chili Peppers evighetslånga solon var däremot en stor besvikelse men man kan ju inte få allt.

En kort summering nu då: Mycket vatten och gummistövlar från helvetet = dåligt. Underbara musikframträdanden och kämpande festivalbesökare/arbetare = bra.

Vi får helt enkelt hoppas på bättre väder till nästa år men jag personligen tänker för säkerhets skull ändå ta en snabbkurs i snorkeldykning inför Roskildefestivalen 2008.

Fredrick Malmgren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons