Annons
Nyheter

Repetitionsfeber

Globen, Stockholm, torsdag eftermiddag. Det är kamerarepetitioner med de två ”Idol”-finalisterna. Och det är nu en första glimt av fredagskvällens vinnare ger sig till känna. Vi har tagit pulsen på Idolernas finallåtar.
Nyheter • Publicerad 9 december 2011
Foto: 
Amanda Fondell.
Amanda Fondell.Foto: 
Robin Stjernberg.
Robin Stjernberg.Foto: 
Foto: 

Eget val

Robin Stjernberg

Annons

”In my head” (Jason Derulo)

”Yeah, my name is Robin y’all!” Robin går ner i the hood och juryn till mötes när han väljer att ha modern r’n’b på menyn. Tolv dansare på scenen och Robin har inte riktigt koll på läget. Inte så underligt. Det här är den nyaste låten för idolen. Det finns potential till riktigt sväng när det gäller i kväll, men då gäller det också att Robin lever ut rejält i den ganska enformiga låten. Men en sak är säker det här känns ”Idol” ...

Show: 3

Arenadänga: 4

Amanda Fondell

”Song 2” (Blur)

Nirvana-termometern rusar i taket! För det är precis vad Amanda gör av beskedliga brittiska gossars musikarv. Svärtar ner det med psykotisk amerikansk västkust. Craaazy! Så crazy att det nästan går överstyr! Det verkar bli flera ormgropar för Bard att njuta av, ”en kötthög” som koreografen säger. Den ”blyga” Amanda lägger locket på för det epitetet med en råbarkad käftsmäll ända upp till högsta utsålda Globen-balkong. Nästan så hon skrämmer skiten ur en. Det är bra tv, men är det bra för barnen?

Show: 5

Arenadänga: 4

Tittarnas val

Annons

Robin Stjernberg

”Halo” (Beyoncé)

Ödesmättat och underskönt. Robin tappar texten när han fokuserar på att prova fraseringar. Men vi vet ju att det sitter. Rejäl gåshudsvarning och perfekt för att sätta tävlingsnerverna i darr därhemma i tv-soffan. Och presskåren spontanapplåderar.

Show: 4

Arenadänga: 5

Amanda Fondell

Made of (Nause)

Dansare väller in från alla håll! La Fondell levererar en klubbremix på sig själv (!) som slår alla tidigare taktrekord. Hon som gillar blues, gillar soul, gillar singer/songwriter drämmer till med en djävulusisk dancehousedänga! Och hon har hur kul som helst. Högsta poäng till tittarna som har gjort makalösa val åt årets finalister.

Show: 5

Arenadänga: 5

Annons

Vinnarlåten

Robin Stjernberg

”All this way” (Darin Zanyar/ Arnthor Birgisson)

Robin gör precis det han vill. Levererar en klassisk dansbeatversion klappad och klar för topplistorna. Men på något sätt känns det som att vi har hört det förut. Vilket så klart är meningen. Igenkänning säljer. Igenkänning lockar röster. Hitpotentialen slår i taket när Robin lekande lätt wailar loss för att landa i världens sötaste brygga.

Show: 4

Arenadänga: 5

Amanda Fondell

”All this way" (Zanyar/Birgisson)

Amanda kontrar med en ”Halo”-dramatisk tolkning av ”All this way”. Hon gör den på sitt alldeles egna sätt och än en gång är det läge att tappa andan. Hon scatsjunger till en härlig baktakt som skulle få Idol-André att bli grön av avund.

Show: 4

Annons

Arenadänga: 5

Hässleholms Robin Stjernberg kammar hem 25 poäng av max 30. Linderöds Amanda Fondell knep åt sig hela 28 på repetitionerna.

INTERNAL INTERNAL
Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons