Annons
Nyheter

Recension: Lättsmält och mysigt

Claes Janson ser ute som en björn, lurvig och trivsam. Och så låter han också. Han har en modulerad, djup och len röst som passar väldigt bra till ballader där det krävs mer lågmäld innerlighet än utagerande feeling.
Nyheter • Publicerad 5 augusti 2011
Claes Janson.
Claes Janson.Foto: 

Han är tonsäker och fraserar utsökt men hans röst har inte särskilt stort omfång och han är definitivt ingen oktav-akrobat eller djärv scatsångare som lever ut improvisationer. Men han fungerar väldigt bra, som sagt, i lite mer lågmälda låtar som den avslutande Sakta vi går genom stan. När han tog sig an Cornelis Ångbåtblues blev det lite väl snällt och uddlöst.

Claes Janson kom också i skymundan av Kjell Öhmans drivna och lekfulla orkester VSOP. Öhman & Co fick stort utrymme för egna utflykter i jazzvärlden och det kändes helt rätt. Särskilt blåssektionen imponerade stort.

Kombinationen Claes Janson och Kjell Öhmans VSOP blev en lättsmält och mysig eftermiddag.

Taner Caliskan
Robert Dahlström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons