Annons
Nyheter

Recension: Det blir inte bättre än så här

Det verkar som om mer eller mindre transcendentala upplevelser är temat för de sista konserterna varje dag på Ystad Sweden Jazz Festival i år. Åtminstone att döma av torsdagens och fredagens exemplar.
Nyheter • Publicerad 6 augusti 2011
Pat Martino.
Pat Martino.Foto: 

Festivalens programhäfte är rätteligen rikligt späckat med formuleringar om internationell toppklass, men det band som intog Ystads Teaters scen på fredagskvällen är utan tvekan inte bara internationell utan även, så att säga, temporal toppklass. Mycket bättre än så här har det helt enkelt aldrig låtit någonsin, någonstans.

Eric Alexander, till exempel, är en frejdigt frikostig saxofonist med en rejäl dos bebop i uttrycket blandat med en mjukstark klang som gör honom till en veritabel sol på scen. Harold Maberns djupt passionerade pianopredikningar har en försvarlig del gospel, men de explosiva attacker med vilka han inledde setet för tankarna mer till en rockstjärnas framfart med gitarren. Och apropå gitarrer: Pat Martinos lekande, flyhänta spel är vinden i håret, suset i öronen och kittlingarna i magen på en sommarfärd genom ett spännande landskap.

Taner Caliskan
Fredrik Fischer
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons