Annons
Nyheter

Rambo IV – ett enda intensivt kulregn

Det är 20 år sedan enmansarmén Rambo satte käppar i hjulet för ryssarna i Afghanistan i Rambo 3. Sedan dess har den tystlåtne och härjade krigsmaskinen dragit sig tillbaka till ett stillsamt liv i Thailand, där han jagar ormar som födkrok.
Nyheter • Publicerad 1 juli 2008
Sylvester Stallone har hunnit passera 60-sträcket. Men han vet fortfarande hur man sätter hårt mot hårt. Bilder: Noble
Sylvester Stallone har hunnit passera 60-sträcket. Men han vet fortfarande hur man sätter hårt mot hårt. Bilder: NobleFoto: 

När några amerikanska missionärer ber honom att transportera dem med båt in i det krigshärjade Burma säger Rambo mycket motvilligt ja.

Amerikanerna blir nästan omedelbart tillfångatagna av den omänskligt sadistiska burmesiska armén. När missionärernas kyrka hyr en grupp legosoldater för att frita fångarna, så strängar Rambo pilbågen och följer med.

Annons

Sen blir handlingen inte mycket djupare. För snart börjar kulorna regna som hagel i en hagelstorm, och innan maskingevären har tystnat har räddningsuppdraget förvandlats till ett blodbad som lämnar fler lemlästade kroppar bakom sig än alla de tre tidigare Rambofilmerna tillsammans.

Det är skitigt, det är blodigt och det är så grovkalibrigt att kroppsdelar flyger åt alla håll och kanter. Och om det krävs att du lämnar hjärnan och alla politiska och ideologiska funderingar hemma för att kunna leva dig in i Rambos värld, så gör det. För tyngre, råare och mer högoktanig krigsaction än så här, det kommer du inte att hitta i sommar.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons