Annons
Nyheter

Progghjältar på hemmaplan

Tidig lördagskväll på festivalen och Stortorget erövras av en grånad skara progghjältar. har återsamlats och är ute på sommarturné. Givet stopp, hemmaplan och storpublik på Malmöfestivalen.
Nyheter • Publicerad 21 augusti 2011
Foto: 

Det ryktas att den här turnén blir den sista, Mikael Wiehe har själv sagt så i intervjuer. Tja, om de slutar här så slutar de inte i gropen. För bandet är bra i år. Decimerade, Björn Afzelius och Povel Randén är saknade, men fortfarande starka.

Med avstamp i 40 år gamla "Hemmet" bjuder de en varm, trevlig konsert, generöst strösslad med bandets finaste låtar från förr. Nya låten "Strö all min kärlek", en kramballad med feta orgeltoner från gamla Wilmer X-aren Mats Bengtsson, trivs också fint i sällskapet.

Riktig mäktigt blir det när Mikael Wiehe, med några agiterande ord om kapitalismens nära förestående fall, leder in bandet mot en massiv, obeveklig "Keops pyramid". När den omisskännliga melodin från Peter Clemmedsons gitarrsträngar ekar mellan husen står jag minsann och får gåshud.

Taner Caliskan
Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons