Annons
Nyheter

Plex har aldrig sett konståkning

Nyheter • Publicerad 13 februari 2006
Robert Dahlström.
Robert Dahlström.Foto: 

Jag har aldrig hävdat att jag kan särskilt mycket om idrott och det har jag nu också bevisat. Min sammanblandning av Bengt Grive och Sven "Plex" Pettersson i måndagens tidning är förstås fatal.

Men det är aldrig någon risk att mina felskär ska förbli opåkallade och det är bra! Hur ska jag annars lära mig.

Annons

Så här tar Herr Ramm mig i örat i ett mail:

"Bästa redaktör Dahlström, skärpning! Det var ju Bengt Grive som rapporterade från konståkningstävlingarna på den svart-vita tv-tiden. Han hade fått en Beckers färgkarta och gav oss tittare den närmaste beskrivning av dräkterna han kunde hitta, t.e.x. vagnsgrönt. Däremot mörkvitt kom nog från egen fatabur. Grive fortsatte med sina färgbeskrivningar när färg-tv kom till allas

munterhet. Plex refererade nog aldrig något från konståkningsisen, han höll mest till i skidspåren."

Låt oss stanna kvar ett tag i OS-världen. Visste ni att det numera finns en gren där man åker runt i en hockeyring på skridskor i grupp. Runt, runt, runt i allt högre fart och den som kommer först vinner förstås.

Det har jag aldrig sett förut. Riktigt spännande och makalöst att de inte drattar omkull i kurvorna.

Och så har jag tittat på något som måste vara snowboard – killar och tjejer som utför dramatiska hopp och snurror i luften på en bred skida. De åker upp och ner i ett gigantiskt snödike och far upp över kanten så Italiens alpkajor tappar fjädrarna.

Också väldigt trevligt att titta på även om man inte fattar ett dyft av hur bra de är eller vad de egentligen gör. Och det är en väl så god anledning att följa OS lite då och då. Att får vara med om oväntade ting och bara kunna njuta av skicklighet och skönhet utan att bry sig om resultat.

Fast jag måste erkänna att jag höll en liten tumme för den amerikanske utförsåkaren, som jag inte minns namnet på, men som föredrar att bo i en egen husbil under OS.

Han verkar vara en riktig idrottsbohem och de kan man ju bara älska även om han också snackar en hel del skit. Jag såg honom i störtloppet och det klarade han inte ut riktigt. För övrigt också en klar tv-gren i OS – lätt att följa och deltagarna har väldigt bråttom ner och det är ju spännande…

Som vanligt!

Annons

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

Robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons