Annons
Nyheter

Piggsvinsteatern får Allehandas kulturpris

Revy- och teaterensemblen Piggsvinsteatern tilldelades på onsdagskvällen Trelleborgs Allehandas kulturpris för 2004. Priset delades ut vid Trelleborgs Allehandas årliga kulturfest på Ångkvarnen av chefredaktör Margaretha Engström.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2004
BILD:CLAES NYBERG
BILD:CLAES NYBERGFoto: 

Juryn motiverade sitt val med: "Piggsvinsteatern har under snart 20 år roat och oroat med nyårsrevyer, sommarlustspel och andra arrangemang året runt. Numera kommer det publik från hela Skåne men det känns ändå som att "Piggsvinen" är Trelleborgs "egen" teatergrupp. De har under åren som gått utvecklats från amatörer till fullblodsproffs, inte minst musikaliskt, och är i högsta grad förtjänta av Trelleborgs Allehandas Kulturpris 2004. " Piggsvinsteatern vann kulturpriset i konkurrens med kandidaterna Sune Andersson, Jeanette och Karolina Larsson, Linus Nilsson och Emma P Dahl. BILD:CLAES NYBERG Juryn bestod av Trelleborgs Allehandas chefredaktör Margaretha Engström, marknadschef Richard Lindeberg och kulturredaktör Robert Dahlström samt Ingela Jacobsson, chef för Trelleborgs museum, och Carl Aspegren, tidigare informationschef, chefsjurist och administrativ direktör på Trelleborg AB. I fjor tilldelades pianisten Rasmus Borg Trelleborgs Allehandas kulturpris.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons