Annons
Nyheter

Piggsvinen planerar nya parodier

Snart är det klippt - på nyårsafton, närmare bestämt, när Piggsvinsteatern har premiär på sin nyårsrevy "Nu är det klippt!".
Nyheter • Publicerad 11 november 2003

Totalt har revygruppen planerat för 14 föreställningar på Rosenhagen i Anderslöv, med sista kvällen förlagd till 8 februari. Som vanligt har piggsvinen som mål att summera vad som hänt och skett i riket, framför allt i Trelleborgs kommun. Med taggarna vässade, men glimten i ögat. Till stoffet för årets revysketcher hör förstås EMU-valet, pensionsbolagens skumma affärer och TFF:s återkomst till fotbollsallsvenskan, men även vad man beskriver som Sydsvenskans häxjakt på kommunalrådet Egil Ahl. För musikarrangemangen står P-O Nilsson, och Rolf Hepp som arbetade med sommarens Jordbergauppsättning "Hello Dolly" får förnyat förtroende att ansvara för koreografin. I ensemblen återfinns kända piggsvin som Lasse Svensson, Magnus Christmar, Kenneth Björner, Mia Mårtensson, Ulrika Stafström Christmar, Marie Carlsson, Josefine Zaar, Magdalena Mononen och Malin Jeppsson. Men vad är det egentligen som är klippt, Kenneth Björner? - Jo, det får ni väl se. Man kan säga att det är lite klippt för vissa personer i kommunen, och kanske även för EMU-valet som inte gick "som det skulle". Har 2003 varit ett tacksamt sketchår? - Njaa?det är alltid svårt det där. Det har kanske inte varit så många stora grejor. Det känns inte som att vi kan blåsa upp och göra något jätteroligt av EMU-omröstningen, med tanke på Anna Lindh-mordet. Men vi har ju det här med hur kommunalrådet har varit jagat. Nytt för i år är att Piggsvinen spelar på lördagar och söndagar, i stället för fredagar och söndagar. - Hittills har vi undvikit lördagarna, dels för att Rosenhagen haft dans vissa lördagskvällar, dels för att vi känt lite konkurrens om publiken med Bingolotto och sådant, berättar Kenneth Björner. - Men förra året testade vi lördagar för att korta av spelperioden lite, och det gick hur bra som helst. Och Rosenhagen bokar inte upp några danskvällar under tiden vi är där.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons