Annons
Nyheter

Piggsvin ställer in sommaroperett

Det blir ingen sommaroperett med Piggsvinsteatern i år på Jordberga gods utanför Klagstorp. Istället blir det "pärlor av svinen" till hösten, lovar den sommarlediga revygruppen.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2002

- Det är inget vi är glada för och absolut en engångsföreteelse. Nästa sommar måste vi köra vidare för att hålla traditionen igång, säger Kenneth Johansson, nyvald ordförande för piggsvinen. - Med alla semestrar och barnledigheter och skolor får vi inte ihop en ensemble,fortsätter Kenneth, själv "barnledig" i sommar tillsammans med frun och ensemblemedlemmen Malena Schmidt. Enligt ordspråket ska man inte slänga pärlor för svinen, men som revygruppen ser det är det väl ingen som har något emot om svinen kastar sina pärlor. Därav de tröstföreställningar som Smygebaserade Piggsvinsteatern bokat in i höst, på Grandbiografen i Trelleborg. Den 12 september är det premiär på föreställningen som bär arbetsnamnet "Pärlor för svinen", och som ska bli ett kollage av favoritnummer från gruppens tidigare uppsättningar. Man gräver ända ner till sommaroperetten från 1995, "Vita hästen", och kryddar med nummer från nyårsrevyerna på Rosenhagen i Anderslöv. Med det draget hoppas man nå den del av Trelleborgspubliken som inte haft möjlighet att se tidgare produktioner, samtidigt som den vana publiken får se sina favoriter i repris. Åtta föreställningar ska det bli, fram till och med den 28 september.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons