Annons
Nyheter

Peter LeMarc ställer in turné

Peter LeMarc ställer in hela sin planerade höstturné. Anledningen är att han behandlats för cancer. "Jag vill be alla er som köpt biljetter och sett fram emot konserterna om förståelse. Och förlåtelse", skriver han i ett pressmeddelande.
Nyheter • Publicerad 3 augusti 2010
Foto: 
Peter LeMarc.
Peter LeMarc.Foto: 

Peter LeMarc ställer in hela sin planerade höstturné på grund av att han drabbats av cancer. I ett pressmeddelande skriver LeMarc att han fick sjukdomsbeskedet i november och behandlades framgångsrikt mot sjukdomen i december och januari. Då var turnén redan planerad, och han fattade beslutet att försöka genomföra den trots sjukdomen.

Biljetterna till turnén är slutsålda sedan länge.

Annons

Nu blir det ingen turné. Peter LeMarc förklarar i pressmeddelandet att allt gått så fort att känslorna inte hunnit med.

"Under sommaren började alla konsekvenser, tankar och känslor kring sjukdomen hinna ifatt mig. (...) Jag har hoppats in i det längsta att kunna genomföra höstens konserter, men kommit fram till att det bara inte går. Efter det som hänt är jag inte i mental eller känslomässig form för det – även om jag, för närvarande, är fysiskt frisk och återställd. Det var ett tungt beslut att ta, men det enda tänkbara för mig", skriver han.

Det är inte känt vilken form av cancer Peter LeMarc drabbats av.

– Jag kan inte säga mer än det som står i pressreleasen. Peter gör inga mer uttalande än det som står där, säger hans agent Petri H Lundén till TT Spektra.

Peter LeMarc, som brottats med svår scenskräck, genomförde en längre turné 2007. Förra året släppte han samlingsalbumet "Klassiker".

Biljetterna till höstturnén återlöses på respektive inköpsställe.

Sara Haldertnoje@kristianstadsbladet.se
Sara Haldert
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons