Annons
Nyheter

På väg till äventyret

Nyheter • Publicerad 16 juni 2005

Är på väg till en hemlig inspelningsplats någonstans i Skåne. Nåja, så hemligt är det väl inte och den ligger i närheten av Tomelilla. Vi ska säkert stå i en skogsbacke och glo bakom en avspärrningslina åthutade av poliser i uniform och skrika frågor till Wallander som förmodligen kommer i en bil och bara försvinner in mot brottsplatsen utan att säga ett ord.

Vi har också fått instruktioner om hur vi ska vara klädda och att vi bör ta med regnkläder och/eller paraply. Detta fick mig att reagera direkt. Vadå regnkläder? Det ska inte bli regn, hävdade jag enär jag noga följt väderleksrapporterna med tanken att bjuda ut en skön dam på en drink på någon uteservering.

Annons

Svaret blev: Det kommer att regna på er oavsett hur väderleken är.

Jaha. Och vi ska vara sommarklädda men absolut inga grälla färger eller skrikiga skjortor. Detta besked fick min kollega, som ska spela fotograf, att med ett skratt förtydliga för mig att min berömda Afrikaskjorta nog inte är så lämplig.

Så var det alltså med glamouren. Vi ska stå i fyra timmar (ungefär, är det sagt) i konstgjort regn iförda sommarkläder och frysa ändorna av oss för några sekunder på bioduken, om vår lilla insats överhuvudtaget kommer med.

Undrar hur de fixar regnet? Är det brandkåren som kommer med sina stora sprutor. Eller har jag missförstått hela situationen? Vi ska kanske agera mer som en pöbelhop som polisen tvingas bekämpa med vattenkanoner. Kanske bäst att låna en cykelhjälm...

Allvarligt talat, mina vänner, ska det bli en spännande upplevelse att vara statist i en film. Den erfarenheten har jag aldrig gjort tidigare. Jag har förvisso gjort "bakom kulisserna-reportage" vid filminspelningar men det är ofta tillrättalagt och anpassat så det är en annan sak än att vara med under en helt vanligt inspelningsdag.

Lustigt nog vaknade jag tidigt som bara den i går morse och började genast tänka på filminspelningen och kunde omöjligt somna om. Jag kände en spänd förväntan i maggropen och sade högt till mig själv: Dahlström du är inte tio år och på väg till ditt livs äventyr, du ska bara stå rakt upp och ner och föreställa exakt det du är, en medelålders journalist ute på ett trist uppdrag.

Njaaa, jag väljer nog att vara tio år och på väg till ett äventyr i alla fall...

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons