Annons
Nyheter

Orup och Lena jobbar ihop igen

Deras första samarbete blev minst sagt en succé. Nu tar Lena Philipsson återigen hjälp av Orup med låtarna till nya skivan. "Verkstan är igång, kan jag väl meddela, och skivan kommer i höst", avslöjar Lena Philipsson.
Nyheter • Publicerad 24 april 2005
"Mer av samma goda i gottepåsen". Det säger Lena Philipsson om den nya plattan som är planerad att släppas i höst. Återigen tar hon hjälp av Orup med att skriva låtarna.Arkivbild: Pressens BildFoto: 

Det gäller att smida medan järnet är varmt. Ungefär så verkar firma Orup/Philipsson resonera och därför har de redan sparkat igång arbetet med en ny platta. Lena Philipson har hunnit lägga sång på två av låtarna och sammanlagt hört sju av Orups kompositioner.

Det blir inga större skillnader jämfört med förra årets skiva "Det gör ont en stund på natten men inget på dan". Det är samma uppställning med Lena, Orup och producenten Anders Hansson.

Annons

– Det är ju Orups låtar och hans texter. Han har sin stil som han skriver på och jag har mitt sätt att sjunga på. Det är en tät uppföljning av det vi gjorde förra året, säger Lena Philipsson.

– Man kan säga att det blir mer av samma goda i gottepåsen. Comebackplattan släpptes i augusti förra året och uppföljaren beräknas komma redan i höst.

– Det finns en skiss på att släppa den i oktober. Det mesta ska vara inspelat innan sommaren men sen kanske vi spelar in lite även efter sommaren.

Annars är hon rätt nöjd med förra året och samarbetet med Orup som gav både plats i schlager-EM och ett storsäljande album.

– Jag är ödmjukt tacksam att det gick så jävla bra förra året. Mest kul var nog att jag plötsligt blev en skivartist igen. Jag som trodde att jag skulle få hålla mig till att showa framöver.

Att framgångarna med comebackplattan lär leda till större press nu när uppföljaren närmar sig tar hon med ro. Hon är medveten om att det blir en hårdare granskning. Men ambitionen är att göra en lika bra skiva igen.

– Sen inser väl jag att det inte kan bli samma schwung igen. Det känns inte rimligt eftersom förra skivan hängde ihop med att jag faktiskt vann festivalen. Det hände ju någonting alldeles extra. Det där extra finns inte den här gången. Innan lanseringen av det nya albumet väntar en sommarturné med Magnus Uggla och Darin. Från början var tanken att hon skulle åka själv på en turné med festivalspelningar i en rad städer. Efter hand kom funderingar på att det kanske vore bra att åka tillsammans med någon och då var valet ganska lätt – Magnus Uggla.

– Den ultimata samarbetspartnern eftersom det är lite grand samma stil. Det är väldigt svenskt, med samma publik, även om Ugglas stil är mer humoristisk.

Turnén har dock igenting gemensamt med förra årets Tältprojektet.

– Tältet var mer som en krogshow. Det var musik varvat med sketcher. I år är det annorlunda, det blir mer som tre konserter efter varandra. Det är bara musik, inga sketcher, säger Lena Philipsson. (TT Spektra)

Annons

Henrik Larsson

Lena Philipsson

Född:1966 i Vetlanda.

Bor:Lägenhet i Stockholm.

Familj:Barnen Noa och Saga.

Aktuell:Med den kommande sommarturnén tillsammans med Magnus Uggla och Darin Zanyar. Ny platta kommer i höst där hon åter samarbetar med Orup.

Bakgrund:Deltog i Melodifestivalen 1986 med "Kärleken är evig", 1987 med "Dansa i neon", 1988 med "Om igen" och 2004 med "Det gör ont". Har bland annat gjort krogshowerna "Agent 006" och "Lena Philipsson show".

Tidigare skivor:"Kärleken är evig" 1986, "Dansa i neon" 1987, "Talking in your sleep" 1988, "My name" 1989, "A woman's gotta do what a woman's gotta do" 1991, "Fantasy" 1993, "Lena Philipsson" 1995, "Bästa vänner" 1997, "Det gör ont en stund på natten men inget på dan" 2004.

Sommarens turné med Magnus Uggla och Darin (urval):6/7 Helsingborg, 24/7 Christinehof, 4/8 Malmö.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons