Annons
Nyheter

Öppet brev till våra gäster

Nyheter • Publicerad 3 juli 2006
Öppet brev till våra gäster...
Öppet brev till våra gäster...Foto: 

Kära turister! (Ni andra bofasta ska sluta läsa här annars blir ni bara förbannade på mig enär jag har för avsikt att berätta sanningen om vad och vilka våra gäster kommer att möta i sommar i södra och sydöstra Skåne.)

Alltså: Kära turister! Ni ska känna er varmt välkomna. Jag kan försäkra er om att vi bofasta gör precis allt för att ni ska trivas så bra som möjligt och lägga upp så mycket pengar som möjligt. Tycker ni att priset på maten, boendet, campinghyran, tågbiljetten eller grillkolen är högt så betänk att vi som bor här året runt måste göra den huvudsakliga förtjänsten på er under några korta sommarmånader. Tar vi inte bra betalt överlever vi inte och var ska ni då äta, sova, åka tåg, grilla etc. nästa år?

Annons

Snälla, bli inte sur på den bråkige killen på Systembolaget som klagar över alla turister som bara trängs. Jag vet han trivs bäst på vintern då det alltid är folktomt på bolaget och han kan få ut sin tinto direkt utan att behöva köa. Det finns ju få bofast som går på bolaget, vi handlar på andra ställen...

Och den griniga glasstanten som fick barnen att falla i gråt, henne är det synd om. Jag känner henne personligen och vet att hon förlorade hela sin sommarlön i poker till ägaren av kiosken och nu måste hon alltså jobba gratis åt honom fram till 15 augusti. Om hon, mot förmodan, skulle vara glad och positiv någon dag betyder det att nattens pokerspel har varit bra.

Den där skäggige, koleriske bilföraren med runda brillor som svär och hytter med näven, bara för att ni krypkör och inte kan bestämma er för vart ni ska vika av, måste ni ha överseende med. Han är en svår dubbelnatur och utanför bilen är han mest som en klockarkatt.

Och det märkliga fenomenet att det finns två olika guider uppe vid Ales stenar, som prediker två helt olika läror så att ingen varken vet ut eller in, ska ni bara se som ett utslag av demokati. I vår del av landet är alla åsikter välkomna.

Att bonden satt upp elektriskt stängsel och släppt ut stora tjurar på ängen där ni brukar gå från stugan ner till havet måste ni acceptera. För oss som hyllar marken där vi bor och älskar vårt kulturlandskap är ängen som vårt eget vardagsrum. Och inte vill man väl ha en massa folk rännande i vardagsrummet?

Ha det så bra hos oss...

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons