Nyheter

Omeletter och Fars dag

Nyheter • Publicerad 9 november 2007
Omeletter och Fars dag
Omeletter och Fars dagFoto: 

Det är lustigt hur det ena ger det andra. Jag har länge gått omkring med en oförlöst längtan efter en omelett. En omelett med lite schalottenlök, svart trumpetsvamp och skogschampinjoner. Smeten gör jag gärna med kaffegrädde.

Trumpetsvamp har jag i frysen (plockad någonstans vid Marsvinsholms slott...), skogschampinjonerna ligger i butiken och lök har jag hemma och så dyker det plötsligt upp ett bra erbjudande med tolv ägg till för billig peng. Jag synar sista datumstämpeln och ser att den är daterad i slutet av november. Det innebär att äggen är hyfsat färska om man använder dem tämligen omgående. Jag slog till.

Men så erinrade jag mig att min gamla fina gjutjärnspanna inte fungerat så bra den senaste tiden, det bränner lätt vid. Jag har inte skött den tillräckligt noga. Och min stora teflonpanna är mer än utsliten och bränner också vid. Jag har länge funderat på att köpa en medelstor teflonpanna att endast användas till omeletter och pannkakor och liknande. Och efter en kort rundvandring bland min lilla stads butiker slog jag till och köpte en ett nytt stekjärn.

Och omeletten blev fantastiskt god och motsvarade förväntningarna och nästa steg blir att göra några olika crêpes. Det var länge sedan. Kanske med räkstuvning eller skinka eller som dessert – jag såg Niklas mat på tv och han gjorde en spännande variant på Crêpes Suzette som jag är lite sugen på att prova.

Men det får vänta till nästa vecka ty idag åker jag till Köpenhamn och jag återvänder inte förrän på måndag. Ni kommer således inte att höra av mig förrän på onsdag morgon. Och då blir jag inte långvarig eftersom jag åker till Sevilla och hälsar på min dotter på fredag morgon.

Jag ringde och förberedde henne på min ankomst och berättade hur dags jag landar och på vilket hotell jag ska bo. Hon blev så uppriktigt glad att jag nästan rördes till tårar. Och att få uppleva min favoritstad i världen tillsammans med dottern några dagar gör mig euforisk.

Dock verkar hon att ha missat att det är Fars dag nu i helgen. Jag frågade om hon visste vad det var för dag på söndag men det ställde hon sig helt oförstående till. "Är det någon som fyller år?", frågade hon. Jag avslöjade ingenting men e-postade över ett reklambrev jag fått om billiga slipsar....

Får jag ingen uppvaktning av henne när jag kommer ner tänker jag medvetet glömma bort hennes födelsedag.

Ha en skön helg!

Robert Dahlström, 0411-557853

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.