Annons
Nyheter

Om grodor och prinsar

Nyheter • Publicerad 18 oktober 2007
Om grodor och prinsar
Om grodor och prinsarFoto: 

Det är inte lätt att vara man bland kvinnor. Vi ställs inför allt svårare krav och många av dem är obegripliga. Som till exempel det här med toalettlocket. Varför är det självklart att det är vi män som ska fälla ner ringen och locket när vi är färdiga, varför är det inte självklart att kvinna ska fälla upp när hon är färdig. Är nedfällt lock så att säga normaltillståndet?

Nu har det kommit ytterligare en bok med råd till oss män, självklart skriven av en förnumstig ung kvinna som heter Sara Varga. Den heter Från groda till prins och är en bruksanvisning för oss grabbar hur vi ska kunna gå från vårt normaltillstånd som grodor till prinsstatus. Det gör vi helt enkelt genom att göra och vara exakt som kvinnorna vill.

Annons

Enligt Sara Varga ska vi män vara ett slags övermänniskor. Vi ska självklart vara hela och rena, ha stor respekt för svärfar, komma ihåg alla viktiga datum (födelsedagar, årsdagar osv), aldrig skryta, inte glänsa med fin bil, dyr klocka eller exklusiva kostymer, vi ska aldrig bli för fulla, vi ska alltid ljuga när vi får frågan om kvinnan ser tjock ut i klänningen, vi ska inte vara svartsjuka och vi ska alltid hålla ord och ringa när vi sagt vi ska göra det. Pust!

Det här är bara en del av alla måsten som vi män har att acceptera.

Vidare måste vi inse att storleken har betydelse men där blir jag lite konfunderad. För det första så får vi inte veta vad storleken gäller. Näsan, slipsen eller kameraobjektivet. Och för det andra får vi veta att om vi bara fattat vissa saker och ting då går det bra ändå. Men även här pratar Sara Varga i dimmor –€" vad menar hon egentligen? Och hon säger också att vi aldrig, aldrig får fråga men jag blir inte riktigt klok på vad vi inte får fråga om i denna fråga och fråga henne kan jag ju inte göra för jag får ju inte fråga.

Dessutom rankar hon olika yrken som antingen grodjobb eller prinsjobb. Är man till exempel dansare, fotograf, trubadur eller bartender då är man en liten groda. Men bland hjälparbetare, kockar, lärare och brandmän finns det gott om prinsar.

Varför är en fotograf en groda men en kock prins? Problemet är att Sara Varga aldrig motiverar sig. Och vi får absolut inte fråga, då kvackar vi bara. När jag tänker efter är hennes lilla bok en väldigt god beskrivning av verkligheten för oss män. Upp med ringen grabbar!

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-557853

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons