Annons
Nyheter

Om du vill ha blod...

Jag skulle kunna ge dussintals skäl till varför man borde hålla sig långt borta från Frontier(s). Men om ni kommit så långt att ni pillar på fodralet och smackar längtansfullt åt varningstriangeln på omslaget och baskidans löften om sjuk brutalitet, då är ni antagligen redan förlorade. Och då är Frontier(s) nog precis vad ni letar efter.
Nyheter • Publicerad 3 juni 2008

Paris brinner, sedan ett högerextremt parti tagit makten. Efter en eldstrid med polisen tvingas ett gäng unga rättshaverister fly hals över huvud ut ur huvudstaden. Bara för att hamna ur askan i elden, när det visar sig att värdshuset de tar in på drivs av en störd nazistfamilj, med smak för inavel, avancerad tortyr och människokött.

Fortsättningen är en odyssé i blod, våld, äckel och psykiskt påfrestande bilder, som får Motorsågsmassakernatt framstå som en söndagsskoleutflykt. i stort är Frontier(s)också en fransk, nutida uppdatering av just Motorsågsmassakern. Här finns köttkrokarna, här finns den gränslöst depraverade familjen, här finns den besinningslösa terrorn och här finns skräcken för landsbygdens bortglömda avkrokar. Och det är så välgjort, adrenalinpumpande intensivt och avgrundsdjupt sjukt att ni kommer att få er blodtörst stillad i flera veckor framåt. Eller vrida er i geniun avsky, lite beroende på läggning.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons