Nyheter

Olle Adolphsson hyllas på Smygekvällarna

Olle Adolphsson blir temat på årets Smygekvällar. För nittonde året i rad intar Piggsvinsteatern Köpmansmagasinet i Smyge. Den här gången är det ett nygammalt koncept som gäller.
Nyheter • Publicerad 27 juli 2004

- De senaste 10 till 15 åren har vi själva stått för all underhållning men nu har vi bjudit in gäster. Vi har väldigt goda minnen från de första åren med gäster och de har en publikdragande kraft, säger Per Henrik Christmar som är ordförande i Piggsvinsteatern. Gästerna i år är vissångaren Arne Gustavsson, numera pensionerade kd-ledaren Alf Svensson och mångsysslaren Jan Sigurd. Precis som tidigare framför piggsvinen skådespeleri och musik i vad de själva kallar ett kollage. Valet att uppmärksamma den nyligen avlidne vissångaren och trubaduren Olle Adolphsson kändes självklart. I årets uppsättning av Smygekvällar medverkar, förutom Per Henrik Christmar, Linda Winqvist, Magnus Christmar och Ingvar Silow från Piggsvinsteatern. Och så sjuttonårige nykomlingen Rasmus Mononen. - Han var med i vår senaste uppsättning. Han är ett riktigt ess och så gillade han Olle Adolphsson, berättar Per Henrik Christmar om Rasmus Mononen som spelar i rockgruppen Social Service när han inte pluggar på Musikhögskolan i Malmö. Smygekvällarna ges på onsdag kväll samt den 4 och 11 augusti och Per Henrik Christmar råder besökare att förboka på turistbyrån eftersom det brukar bli fullsatt.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.