Annons
Nyheter

Oldsberg nytt draglok för "Bingolotto"

Mer pratshow och mindre glam. På söndag är det nypremiär för "Bingolotto" med Ingvar Oldsberg som programledare.
Nyheter • Publicerad 18 augusti 2014
Foto: 

90-talets glansdagar är långt borta. Nu satsas allt på ett säkert kort för att få "Bingolottos" dalande tittarsiffror att lyfta. På söndag tar tv-räven Ingvar Oldsberg över rodret för programmet som numera sänds i Sjuan.

- Det blir ett till stora delar förändrat program, säger Oldsberg.

Annons

Förra säsongens ledord var ungdomligt och rappt med Marie Serneholt som programledare, vilket slutade med omkring 200 000 tittare i veckan.

- Det är ingen uppgift att avundas. Hon gjorde det galant utifrån förutsättningarna, säger Oldsberg, som själv krävde en halvtimmes längre programtid för att få ner tempot.

Musik av Läckberg

Det nya "Bingolotto" är en och en halv timme långt och har inga reklampauser. I de första sex programmen ska Robert Wells stå för musiken tillsammans med sin trio.

- Vi ska jobba på uppstuds och köra annorlunda bingomusik, säger Wells, som avslöjar att han skrivit några låtar med Camilla Läckberg, en av programmets kommande gäster.

Första programmet gästas av Caroline Af Ugglas, sedan följer bland andra Björn Hellberg och Sofia Källgren.

- Zlatan kommer också men han har ännu inte sagt vilket program det blir, säger Oldsberg, medan han provar sin nya stol i studion.Hysén blir cliffhanger

Den glassiga känslan är utbytt mot en pratshowinteriör med mjuk matta och tavlor på väggarna. Den amerikanske pratshowsgurun David Letterman är en förebild, berättar Oldsberg.

För att ytterligare ladda "go gubbe"-artilleriet kommer Glenn Hysén dyka upp i rutan. Han ska fungera som cliffhanger i ett återkommande tävlingsmoment.

Överraskningar och "gags" utlovas, Oldsberg gillar inte förskrivna manus.

- Min ambition är att ta med barnartister. De är så vansinnigt oförutsägbara, det är det bästa som finns.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons