Annons
Nyheter

Ola tackar TFF-tränaren för framgångarna med musiken

På tre år har Lundakillen Ola Svensson gått från huvudroll i en skolmusikal till att bli en platinumsäljande artist, flickidol och dragplåster på årets Sommarrock i Svedala. Så vem tackar Ola för framgångarna? Är det gud, mamma eller kanske någon gammal flamma? Nej, Olas tackar sin gamla TFF-tränare Lasse Larsson. ''Tack för att du kickade mig Lasse!"
Nyheter • Publicerad 10 juli 2008
Artisten Ola Svensson, som spelar på Sommarrock i Svedala i kväll, ville i tonåren bli fotbollsproffs. Nu tackar han sin gamla TFF-tränare Lasse Larsson för att Lasse inte gav honom respass till A-laget. Bild: Scanpix
Artisten Ola Svensson, som spelar på Sommarrock i Svedala i kväll, ville i tonåren bli fotbollsproffs. Nu tackar han sin gamla TFF-tränare Lasse Larsson för att Lasse inte gav honom respass till A-laget. Bild: ScanpixFoto: 

När Ola växte upp var det aldrig drömmarna om musikkarriär som hägrade. Ola skulle bli fotbollsproffs, och därmed basta. Under några år i tonåren var han också en lovande junior i Trelleborgs FF. Men när Ola blivit tillräckligt gammal för att flytta upp från tipseliten till A-laget, så sa det stopp. Tipselit-tränaren Lasse Larsson rekommenderade inte honom vidare till A-laget.

- Det är klart att det var bittert då. Då gillade jag verkligen inte Lasse Larsson. Men han tyckte väl inte att jag var tillräckligt bra. Och det hade han nog helt rätt i.

Annons

Kickad från laget hade Ola plötsligt massor av tid över. Så han anmälde sig till en skolmusikal, och fick till klasskamraternas förvåning en huvudroll. Inte för att han börjat tro på musiken, utan mest som en kul grej.

- Då hade jag ingen tanke på att jag skulle få en musikkarriär. Det var till och med en del som var förbannade för att jag ens var med. Teaterelever, som undrade vad jag, en fotbollskille, hade där att göra. Och blev ännu surare, när jag fick en huvudroll.

Men musikalen blev en succé, och alla vännerna började tjata på Ola att han skulle ställa upp i Idol. Och det var uttagningar i Lund bara några dagar senare. Så Ola gick dit, fortfarande mest på skoj. Och resten är historia. Eller, kanske inte. Kollar man närmare, så ser man att Ola åkte ut som åtta. Men kanske var även det tur.¨

- Fakta är att man inte ska vinna Idol. Absolut. Då blir det så sjukt stor hype första året, man måste haffsa ihop en skiva på en vecka, och sen är man bortglömd igen efter något år.

Ola funderar lite, innan han fortsätter.

-Fast man kanske inte behöver komma åtta, som jag gjorde, säger han och skrattar.

Men när Idol-resan var över för hans del, så väntade skivkontraktet på honom. Sedan dess har karriären gått stadigt uppåt, med medverkan i årets Melodifestival som tung merit och en fullspäckad sommarturné med 60 spelningar på 90 dagar i full rullning. När Ola tänker tillbaka, ser han sambanden. Eller tillfälligheterna.

- Det är så sjukt, när man tänker på det, hur alla små detaljer styr ens liv. Hade jag inte blivit kickad från TFF, så hade jag aldrig ställt upp i den skoluppsättningen. Och hade jag inte gjort det, så hade jag aldrig blivit uppmuntrad att söka till Idol. Och hade jag inte sökt till Idol, så hade jag aldrig haft två album ute nu.

Så, när Ola tänker på det, kommer han fram till att TFF-tränaren Lasse Larsson har haft en avgörande roll för musikkarriären.

- Jag ska egentligen tacka Lasse Larsson för att han kickade mig. Jag känner, så här i efterhand, att det var det bästa som kunde hända. I stället för att vara en lat anfallare, så har jag jobbat heltid med musiken nu i tre år.

Annons

I kväll tar Ola med sig jobbet till Svedala, när han uppträder på Sommarrock.

- Det ska bli fantastiskt roligt att ta min show så pass nära min hemstad. Det kommer att vara väldigt mycket kompisar på spelningen.

Olas hälsning till Lasse Larsson:

"Tack för att du kickade mig Lasse! Du gjorde så att jag hittade vad jag verkligen ville göra. Ring om du behöver biljetter till Bruce Springsteen nästa gång han kommer till Sverige."

Lasses hälsning till Ola Svensson.

"Jag håller med om att du har hittat rätt. Det märks på dig att du hellre vill göra det här än att spela fotboll. Och om det kärvar med Springsteenbiljetter så hör jag av mig."

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons