Annons
Nyheter

Ointressant om brottstrio

När Bridgets man Don förlorar jobbet börjar de halka ner från sitt bekväma liv på gräddhyllan. Snabbt.
Nyheter • Publicerad 29 december 2008
Foto: 

Plötsligt står skulderna upp till taknocken på villan och Bridget, som börjat se sig om efter jobb, inser att en hemmafru i övre medelåldern inte är så attraktiv på arbetsmarknaden. Till slut börjar hon som städerska på en bank. Men åsynen av alla utslitna sedlar som förstörs varje dag blir för mycket. Med hjälp av arbetskamraterna Nina och Jackie börjar hon fila på en genväg tillbaka till ekonomisk stabilitet.

Filmer om stötar brukar kunna bjuda på mysig underhållning. Men då är ofta planeringen och genomförandet av stötarna i fokus. I Mad Money avverkas själva brotten på några minuter, sedan vänds kameran mot de inblandades liv. Och där finns inget intressant att hämta. För när Callie Khouri, som en gång drämde till med manuset till Thelma och Louise, sätter sig i regissörsstolen så nöjer hon sig med slarviga stereotyper i stället för trovärdiga karaktärer. När Diane Keatons huvudroll Bridget dessutom förfaller till slö och osympatisk girighet, så sjunker intresset för brottstrions öde som en sten.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons