Annons
Nyheter

"Ögonen blev glansiga"

I går kom Kent Ahlgren för sent till jobbet. Nyheten om Michael Jacksons död gjorde honom chockad och ledsen.
Nyheter • Publicerad 27 juni 2009
Foto: 
Nyheten om Michael Jacksons död gjorde Kent Ahlgren mycket ledsen.
Nyheten om Michael Jacksons död gjorde Kent Ahlgren mycket ledsen.Foto: 

– Mina arbetskamrater trodde att jag inte skulle komma till jobbet överhuvudtaget, säger Kent Ahlgren.

Kent trodde inte det var sant när han genom tv-nyheterna fick veta att hans stora idol i närmare 20 år avlidit. I morgonsoffan satt olika musikdigniteter och pratade om Michael Jackson och Kent trodde att samtalet handlade om den kommande turnén. När de benämnde Michael Jackson med imperfekt blev han alldeles stel.

Annons

– Jag blev chockad och ögonen glansiga. Så kommer det nog att vara en tid framöver, det kommer att ta tid att fatta att man aldrig kommer att få se honom mer, att det är slut, säger Kent Ahlgren.

Kent Ahlgren tycker det känns sjukt att ett dödsfall på en person han aldrig träffat kan beröra honom så. Men Michael Jackson har betytt mycket i Kents liv. Särskilt i början av 90-talet då intresset tog fart på allvar med Dangerous-skivan och den efterföljande turnén. Åren efter skaffade Kent alla skivor och souvenirer han kunde komma över, och spelade in alla tv-inslag om idolen. När History-turnén kom till Europa 1996 såg han fyra konserter, bland annat en i Polen.

Kent Ahlgren vet inte riktigt vad i Michael Jacksons musik som fick honom att bli så fast. Men det är något med basgången i låtarna som gör att han omöjligt kan sitta stilla.

– Jag var ganska blyg på dansgolvet när jag var yngre, men när jag hörde en Michael Jacksonlåt så studsade jag upp ur stolen, säger Kent Ahlgren och berättar att det fortfarande alltid är Michael Jackson i högtalarna när han gör sig i ordning för att gå på fest.

De senaste åren har samlandet avtagit, men intresset kvarstått. De senaste åren har han hoppats att Michael Jackson skulle göra comeback och han såg verkligen fram emot den aviserade Londonturnén i sommar. Även om han sannolikt inte varit på plats själv, med rädsla för att bli besviken.

– Jag tror att det var anledningen till att jag tvekade att köpa biljett. Jag ville minnas de upplevelserna som jag hade under de andra turnéerna. Men det är mycket möjligt att det hade blivit perfekt, han gjorde ju inget utan att vara 110 procent nöjd.

Nu är det för sent, och Kent Ahlgren tycker att det känns hårt. Att musikvärlden har mist en av sina största stjärnor någonsin är oomtvistligt.

– Jag har svårt att bedöma hur stor han var jämfört med andra, men visst var han en av de största. För mig var han den störste.

Johan Silfversten Bergman
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons