Nyheter

Nya fakta om Kal P Dal

Stämmer det, Jeanette Rosengren, att Kal P Dal var hedersmedlem i Trelleborgs skateboardklubb i slutet av 70-talet?
Nyheter • Publicerad 27 april 2011
Jeanette Rosengren.
Jeanette Rosengren.Foto: Håkan Röjder

– Ja, det finns ett intyg på det i vår bok om honom, "Raka rör." Kalle var en hängiven skateboardåkare. Inför folkparksturnén 1978 kraschade han så illa att han fick framträda med gipsat ben. Inte lätt för Kalle, som alltid for runt som en skållad råtta på scen!

Vad tänker ni berätta om på biblioteket i kväll?

– Lite om hur vi gick till väga när vi skrev boken, och var idén kom ifrån. Det är roligt att kunna bidra med sånt som inte är så känt, som att han verkade lite grann som skådespelare, dels på Helsingborgs stadsteater, dels i en film av Marie-Louise Ekman.

– Det blir lite musik också, sånt som folk garanterat inte hört på 35 år. Vi har fått tag i ett radioprogram från 1976, där man kan höra hur låtarna lät innan de kom på platta.

Ni gjorde ett 450-sidigt praktverk om den skånske rocklegenden. Varför kändes det motiverat?

– Alla vi intervjuade bara berättade den ena storyn efter den andra. Kalle var ju så mycket mer än bara musiken, han gjorde krogshow och sände radio och allt möjligt. Dessutom fanns det ett fantastiskt material av foton och pressklipp. Det behövdes, för att visa vilken fantastisk publikkontakt Kalle hade.

Hur har intresset varit för boken?

– Det har varit fin uppmärksamhet kring den, och den har sålt bra. När vi hade releaseparty på KB i Malmö, och Pedalens pågar spelade, var där helt fullt. Det visar att det finns ett stort intresse för Kal P Dal fortfarande.

Louise Löfgren
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.