Annons
Nyheter

Ny teatergrupp tittar ut

Ta en titt på det här: Trelleborg har fått en ny teatergrupp. Teater Tittut, en utstickare från Piggsvinsteatern, är ihopplockad för att kunna dyka upp så gott som var som helst för att sprida glädje och sång.
Nyheter • Publicerad 20 augusti 2004
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Från vänster Lasse Svensson, Kenneth och Malena Björner samt Mia Mårtensson. BILD: TOMAS NYBERG Fem ärrade piggsvin står bakom namnet Tittut: Lasse Svensson, Kenneth och Malena Björner, Thomas Petersson samt Mia Mårtensson. Idén om att starta något eget fick fast form när gruppen fick erbjudande om att ordna något på uppvärmningen inför Mikaelifesten, i Stadsparken på torsdag 26 augusti. "Kick-offen" är i år öppen för betalande publik, och där ska Teater Tittut ha världspremiär. Utbrytningen ur piggsvinen, och det faktum att Tittut-gruppen valde att inte medverka i sommarspelet på Jordberga, skulle förstås kunna tolkas som att taggig osämja spritt sig i piggsvinsgrytet. Men så är det inte alls, försäkrar gruppen: - Vi är inte ovänner, vi är bara vänner! säger Mia Mårtensson. - Att vi inte var med på Jordberga berodde mest på tidsbrist, säger Lasse Svensson. En piggsvinsproduktion är en stor apparat, medan konceptet med den här gruppen är att den ska vara lätt och kunna dyka upp överallt. - Vi är fortfarande medlemmar i piggsvinsteatern, berättar Malena. Men det den erbjuder passar inte oss så bra just nu. Malena och hennes man Kenneth har blivit föräldrar, och Malena pluggar dessutom på lärarhögskolan i höst. Även allsångsledaren och Mikaeli-generalen Lasse Svensson ska börja på lärarhögskolan i höst, med målet att bli lärare för estetiskt lagda gymnasieelever. En massa klädbyten och dekor ska inte vara nödvändiga för Tittut, som siktar på att underhålla på firmafester, julbord eller rentav i krogshower. Gruppen har ett hemligt vapen i att de mycket väl skulle kunna specialsy nummer för beställaren. De har ju trots allt ett par av Piggsvinsteaterns mest rutinerade textförfattare i Kenneth Björner och Lasse Svensson. Deras föreställningar lär inte helt lämna komedins marker, men meningen är också att ha ett bredare register. - Vi kommer nog att göra sketcher, men meningen är också att ha mer musikaliska inslag. Och då kan det vara rena sångnummer, inte nödvändigtvis med texter vi själva skrivit, berättar Malena Björner. - Och vi kan göra det när det passar oss, inflikar Mia Mårtensson. Tittut:arna tycker att de fått ihop en grupp med bra personkemi. - Med piggsvinen har åren helt tiden sett likadana ut: Nyårsrevy, sommarspel, nyårsrevy, säger Kenneth Björner, som varit med i Piggsvinsteatern sedan 1985. - Nu vill vi prova något helt nytt, fast i samma genre. Det känns lite som en nytändning. Och när vi får något erbjudande som känns kul, då kan vi göra det. Förhoppningsvis ger det ringar på vattnet.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons