Annons
Nyheter

Ny spökjul på Greveholm

Många anser att "Mysteriet på Greveholm" är SVT:s bästa julkalender. 16 år senare kan fansen glädja sig åt uppföljaren "Grevens återkomst", skriver Dagens Nyheter.
Nyheter • Publicerad 4 april 2012
Mysteriet på Greveholm sändes 1996. Julkalender från Malmö-TV. De tre barnen Olsson, Melitta, Ivar och lillan hette rollfigurerna.
Mysteriet på Greveholm sändes 1996. Julkalender från Malmö-TV. De tre barnen Olsson, Melitta, Ivar och lillan hette rollfigurerna.Foto: Stefan Lindblom/SCANPIX

Spökkomedin som sändes i SVT som julkalender 1996 var mycket omtyckt. Två gånger har den röstats fram som den bästa julkalendern någonsin. Nu blir det en ny omgång, även denna gång med manus av Jesper Harrie och regissören Dan Zethraeus.

– Den blir lika spännande och läskig som förra gången, säger Zethraeus till tidningen.

Han vill dock inte avslöja något om handlingen. Däremot är det klart att de snälla spökena, som spelades av Sven Ahlström och Pierre Lindstedt, återkommer i årets julkalender.

Madeleine Gripsten
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons