Annons
Nyheter

Ny nyårsrevy med Piggsvinsteatern

Piggsvinsteatern klipper till med ännu en revy i Anderslöv. För fjortonde året i rad ska de på sitt eget speciella sätt berätta för folk i och utanför Trelleborg vad som har hänt under året som gått.
Nyheter • Publicerad 23 december 2003

BILD: CLAES NYBERG Liksom för Trelleborgsrevyn är det premiär på nyårsafton som gäller. Sedan september har Piggsvinsgänget filat på nyskrivna revyn Nu é det klippt. - Vi har åkt iväg och suttit och spånat en hel helg. Men riktigt färdigt blir inte manuset förrän precis till premiären. Och även senare kan det hända att vi plockar in aktuella händelser, säger Lasse Svensson, likaledes veteran i revygänget. - Det var ganska lätt i år, det har hänt mycket här i stan, tycker Kenneth Björner som är ordförande i Piggsvinsteatern. - Ja, Egil Ahl och jämställdheten och alla hans affärer som grävdes fram kommer självklart att vara med, fyller Lasse Svensson i. Andra godbitar som gänget satt tänderna i är Systembolagets eskapader och alla pensionsskandaler. P O Nilsson har gjort musikarrangemangen och ensemblen har gemensamt skrivit alla texter. Koreografin har Rolf Hepp utarbetat. - Vi har ju ingen balett så vi får själva stå för dansen, säger Kenneth Björner. "vi sporrar varandra" Konkurrensen från Trelleborgsrevyn ser de positivt på. - Det är bara bra med två revyer i samma stad. Det gör att vi sporrar varandra, tycker Lasse Svensson. - Ja, vi brukar försöka se deras revy. Sen har vi lite olika inriktning på revyerna också, inflikar Kenneth Björner. Precis som populära humorshowen Hipphipp! har också Piggsvinen återkommande personligheter som görs av samma skådespelare år efter år. Kommunens informationschef Ingrid Wall brukar gestaltas av Ulrika Christmar eller Mia Mårtensson, fullmäktiges ordförande Nils-Gunnar Snygg tolkas av Kenneth Björner och Egil Ahl är vikt åt Lasse Svensson. - Jag har till och med varit med om folk som lärt känna Egil Ahl genom våra revyer. När de sedan sett honom live har de blivit förvånade över att han inte sett ut som jag, säger Lasse Svensson med ett leende. Någon som däremot inte sett Lasse Svensson som Trelleborgs styrande man är den styrande mannen själv. - De flesta politiker och tjänstemän som vi skämtar med brukar dyka upp. Sune Larsson var till exempel stolt över att vi tog med honom. Men kulturchefen Jörgen Flink har aldrig visat sig. Och Egil Ahl har vi bara sett en enda gång. Det ska Lasse Svensson försöka ändra på i år genom att utlova en gammal hederlig muta. - Om Egil Ahl vågar komma till vår revy i år så lovar jag att bjuda honom på middag. Revyn spelas fram till den 8 februari. Förutom premiären och trettondagen är det lördagar och söndagar som gäller. - Tidigare hade vi fredagar i stället för lördagar, på grund av att Bingolotto var så populärt på tv. Men det är det inte längre så då tyckte vi att lördagar passade bättre, förklarar Ulrika Christmar.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons