Annons
Nyheter

Ny laguppställning i Idol 2007

Idol är tillbaka och nästan allt känns igen från förra året. Med två undantag: programledarna är nya – och fler. Och det finns ingen" Clabbe" i juryn. Första programmet sänds i dag.
Nyheter • Publicerad 4 september 2007
Hela Idol-gänget: Peter Swartling, Carolina Gynning, Carina Berg, Kishti Tomita, Daniel Breitholtz och Peter Jihde. bild: Fredrik Sandberg/Scanpix
Hela Idol-gänget: Peter Swartling, Carolina Gynning, Carina Berg, Kishti Tomita, Daniel Breitholtz och Peter Jihde. bild: Fredrik Sandberg/ScanpixFoto: 

Så var det dags igen. Dags att göra stjärnor av oslipade diamanter. Men framför allt: dags att krossa drömmar. Idol 2007 har lockat rekordmånga sökande: 9 230 stycken. Och rekordmånga programledare: hela tre stycken.

Under auditionturnén kommer Carolina Gynning och Carina Berg, kända från TV4:s Förkväll, att vara de som stödjer, peppar och underhåller de deltagande. När det sedan blir skarpt läge, telefonröstning och direktsändning, tar nyblivne TV4-profilen Peter Jihde över. – Det har varit jättetufft. Man har varit ledig en dag, och sedan har man åkt iväg igen. Vi har känt oss lite som rockstars, säger Carolina Gynning.

Annons

– Och därför har det varit tur att vi ändå gillar varandra. Vi har kunnat hitta varandra i all bitterhet. Det enda vi gjort under de fem minuter vi varit lediga är att klaga över våra liv, säger Carina Berg.

Känns det inte lite bittert att göra grovjobbet, men sedan inte få stå på Globens scen?

– Jo, det är klart att det är. Och vi har redan planer på hur vi ska få stå på scenen i Globen. De involverar ganska mycket hud, så mycket kan jag säga, säger Carina Berg.

Peter Jihde är medveten om att han glider in på en smörad räkmacka.

– Jo, så är det. Det känns privilegierat att få gå in i den musiktävling som faktiskt är Sveriges största.

Om Idol var en idrottgren, vilken skulle den vara?

– Tiokamp kanske. Man ska hålla på länge. Man ska överleva många olika moment. Det är tio delfinaler. Sen är det ju lite mer av en bedömningsgren, som simhopp eller konståkning. Som en tiokamp där folk bedömer dig hela tiden, kanske. Även juryn är förändrad. Fyra har blivit tre, och den som fått stryka på foten är Claes af Geijerstam. Därmed försvinner den som varit mest motvalls i juryn. Daniel Breitholtz sörjer att en trätobroder försvunnit, men ser också fördelar.

– En vilja har försvunnit, så det går lite snabbare. Dessutom stod Clabbe för en hel del ålderdomlig trygghet och erfarenhet. Han har ändå varit med sedan stenkaketiden. Så hans frånvaro är tudelad. Jag saknar någon att tjafsa med.

Har du sett någon vinnare?

– Jag vet vem som vinner.

Annons

Man eller kvinna?

– Tänker jag inte säga.

Rock, soul, pop?

– Det tänker jag inte heller säga. Och jag kan naturligtvis inte vara helt säker. Men jag har varit rätt bra på att pricka in dem ganska väl. I år är det svårare än någonsin, men jag har en rätt tydlig uppfattning.

Idol 2007 börjar sändas i kväll i TV 4. (TT Spektra)

Kalle Dixelius

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons