Annons
Nyheter

Nudisten i dörren

Nyheter • Publicerad 12 juli 2005

Ännu har jag inte nått upp till rekordnoteringen på 31 plusgrader i min lägenhet under takåsen men fortsätter det så här ska vi nog klara det också. Just nu ligger vi på 27 grader och det är gott nog. Alla fönster är vidöppna men jag undrar om inte det förvärrar tillståndet. När det fläktar till är det mest heta pustar som kommer in. Jag kanske ska bomma igen fönstren med masonitskivor istället och låta kallvattnet rinna både i köket och badrummet dygnet runt för att kyla av?

När det är så här varmt går jag nästan alltid omkring naken hemma. Det ingen ser har ingen ont av.

Annons

Men det får mig att minnas en annan sann värmehistoria. För några år sedan " var det 1999 eller 1998 då det senast var så här hett? " gick jag också omkring naken i min lägenhet.

Jag hade nyss kommit hem, tagit en kalldusch och väntade på min dåvarande kvinna. Det var på den gamla goda tiden då jag aldrig brukade låsa min dörr när jag var hemma och kvinnan hade den goda vanan att hon alltid ringde på dörrklockan som förvarning innan hon klev in i lägenheten.

Jag stod naken i köket och donade när det plingade till på dörren. I vanlig ordning lutade jag mig ut och vrålade "kom in, dörren är öppen!" Men det var något som inte stämde. Kvinnan hade nämligen en hund som alltid kom forsande i 190 knyck ut i köket. Nu hände ingenting.

Jag torkade händerna och gick ut mot ytterdörren men tvärstannade direkt. I dörröppningen stod två små damer och kikade ängsligt in. När de fick se min nakna lekamen slog de händerna för munnarna men jag noterade att de ingalunda vek undan med sina blickar. Jo,jo.

Men efter några väldigt långa sekunder vände de tvärt och for ner för trapporna och försvann. Jag hade sett vad de hade i sina händer och det var förstås två damer från någon frikyrka eller religiöst förbund som ville frälsa mig och låta mig köpa en plats i himlen.

Samtidigt kom kvinnan och hunden och hon tittade storögt på mig där jag stod naken i dörröppningen. "Är jag så välkommen?", var hennes enda kommentar...

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons