Annons
Nyheter

Nu ska Arash ta över världen

Han har redan gjort succé i Sverige. Nu åker Arash runt i hela världen för att slå internationellt. "Jag har varit på ställen som jag inte visste fanns", säger han.
Nyheter • Publicerad 19 augusti 2005

I höstas kom den då 27-årige studenten Arash Labaf från Malmö från ingenstans och gick in överst på svenska försäljningslistan. Sedan dess har hans hit "Boro boro", som handlar om den förra flickvännens otrohet, blivit nästan sönderspelad på radio.

Men det är inte bara Sverige som uppskattar Arash trallvänliga och orientaliska pop.

Annons

– Nu har jag toppat listorna i omkring 15 länder. I vissa länder är jag större än hemma i Sverige. Det känns väldigt konstigt. Jag har inte hunnit förstå det själv, säger Arash.

Någon tid till reflektion har inte funnits. Arash har de senaste månaderna jobbat stenhårt för att marknadsföra sin musik utomlands.

– Det har varit väldigt många resor på sistone. Jag har nyligen varit i Turkiet, Ungern, Tjeckien, Ryssland, Schweiz... Men också på ställen som Dagestan som jag inte ens visste att de fanns, säger Arash och skrattar. En av de märkligaste upplevelserna var en konsert i Mellanösterns Las Vegas – Dubai. Ett iranskt resebolag hade ordnat en weekendresa med Arashbiljett, så publiken var full av landsmän.

– Det var en väldigt speciell känsla att uppträda inför så många iranier, säger Arash som kom till Sverige från Iran som tioåring.

De mest påträngande fansen finns i östra Europa.

– När jag är där har jag alltid livvakter med mig, vilket känns väldigt konstigt. Men de är helt galna. En beundrare från Ryssland hade till exempel skickat en flygbiljett och ville att jag skulle komma dit och hälsa på.

På spelningar runt om i världen har Arash stått på samma scen som internationella stjärnor som Craig David, Shaggy och Lenny Kravitz.

– Shaggy var väldigt trevlig. Vi var på efterfest tillsammans och han sa att han gillade min musik. Då kände jag mig som en liten skolpojke.

Trots intensivt marknadsföringsarbete jobbar Arash parallellt med en ny skiva. Några låtar är redan inspelade. I bästa fall kan plattan släppas i slutet av nästa sommar.

– Jag hoppas att den första singeln ska vara en duett med någon stor stjärna. Skulle jag få välja vem som helst skulle jag ta Lenny Kravitz. Jag tror kombinationen mellan hans rock och min pop skulle kunna bli riktigt bra. (TT Spektra)

Annons

Andreas Utterström

Fotnot: Arash spelar på Malmöfestivalen fredagen 26 augusti, 21.00 på Stora scenen.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons