Nyheter

Nu har han blivit liten

Nyheter • Publicerad 24 augusti 2005

Det är sorgligt när en stor människa plötsligt blir väldigt liten. Jan Malmsjö är utan tvekan en stor artist " sångare, skådespelare och underhållare. Dessutom skåning.

Jag har gillat honom ända sedan hans gästspel i tv-serien N P Möller där han gestaltade den avdankade malmöitiske fotbollsspelaren "Danskdödaren" på ett formidabelt vis. För att inte tala om hans insats i Bergmanfilmen Fanny och Alexander och hans version av låten Snurra min värld är fortfarande oslagbar. Så kan jag hålla på ett bra tag.

Men nu har han krympt. Ingen av de kanske 30-35 000 åskådare som såg och hörde honom under Ystad Tattoo i förra veckan och i helgen kan säga att han gjorde ett professionellt jobb värdigt hans namn och de nästan 100 000 kronorna han fick för besväret.

Jag har ägnat en stor del av mitt liv åt musik och sett otaliga artister på olika nivåer, inte minst Jan Malmsjö, och inte ens på nivån strax över amatörerna ser man särskilt ofta en sådan genomklappning som Jan Malmsjös under Tattoot.

Förvisso kan alla ha en dålig dag på jobbet men flera dagar i sträck? På något vis kan jag känna med Malmsjö, även om jag sågade honom i min recension, men efter hans senaste utspel i Aftonbladet blir jag bara förbannad.

Han säger att inget behövs förklaras, att han gjorde tre fantastiska föreställningar efter fiaskot på premiären och att han gärna skulle vilja möta den som kritiserat honom. Jag utgår från att han menar mig efter min recension av premiären. Så här säger Jan Malmsjö: "Ta fram den där uslingen så jag får stå öga mot öga med honom. Då har jag ett och annat att säga."

Bäste Janne, jag är inte svår att finna. Mitt namn stod under recensionen. Jag tycker det skulle vara intressant att möta dig och höra vad du har att säga. Hur du förklarar din nonchalans mot den jättestora publiken " många kom för din skull " och alla andra medverkande musiker? Och varför du inte rakryggad kan stå för fiaskot utan skyller på andra?

Janne, jag var där. Jag hörde, jag såg. Och jag är här om du vill något.

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.