Annons
Nyheter

Nu eller aldrig för Lovehandles

På 80-talet härjade de i Trelleborg med hårsprej, leopardspandex och glammiga riff i rockbandet Emerald. Nu är det dags för en andra vända. Denna gång med nya bandet Lovehandles, mindre hårsprej, ett tyngre sound och en purfärsk epi bagaget.
Nyheter • Publicerad 8 maj 2008
Nu. Lovehandles, med Malmögrabbarna Mikael Johanesson till höger och Jens Frank till vänster, samt Trelleborgssönerna och gamla Emerald-rockarna Timo Nilsson, Johan Widerberg och Mikael Delén i mitten. bild: anders holmgren
Nu. Lovehandles, med Malmögrabbarna Mikael Johanesson till höger och Jens Frank till vänster, samt Trelleborgssönerna och gamla Emerald-rockarna Timo Nilsson, Johan Widerberg och Mikael Delén i mitten. bild: anders holmgrenFoto: 

Enligt bandet förklarar den nya plattans titel, ... to do before we're dead, det mesta.

- Vi kände att det var nu eller aldrig, att vi har mer att ge i rocksvängen. Vi är inte redo att ställa våra boots på hyllan än, förklarar Johan Widerberg, sångare i Lovehandles.

Annons

Johan Widerberg och Mikael Delén, som spelade ihop i Emerald på 80-talet, har lirat covers i Lovehandles sedan mitten av 90-talet. Men idén att damma av rockdrömmarna, plocka ihop Emerald igen och börja skriva nytt material vaknade en kväll på Tre Lyktor för ett par år sedan. Gamla Emerald-gitarristen Timo Nilsson var där. De tre började snacka minnen och snart vaknade tankarna på en comeback. Men lika snabbt skrotades planerna på att återförena Emerald

- När vi började skissa på det, insåg vi att ett nytt Emerald inte var aktuellt. Det kändes mer naturligt med en nystart, säger Johan.

Därför valde de att lansera Lovehandles som ett rockband med egna låtar, samtidigt som coverbandet Lovehandles finns kvar. Lite förvirrande, kan tyckas. Men än har inga felbokningar skett, och Timo har ett enkelt recept på hur man skiljer kärlekshandtagen åt.

- Är jag med så kör vi inte covers, säger han.

I januari 2007 tog bandet sina första ackord i replokalen, och ett nytt, tyngre sound som bandet kallar för ''sumorock" började ta form. Innan året var slut hade Lovehandles spelat in fem spår, som nu släpps på en ep.

- Vi har skrivit och spelat allt själva. Man hoppas ju att det är värt något i dessa Idol-tider. Men det är inte en färdig produkt än, tanken är mer att plattan ska intressera något skivbolag, säger Johan och kliar sig på hakan.

- Fast det är ju inte så att stereon mår dåligt om man lyssna på den, fortsätter han.

För att sticka ut extra i störtfloden av hoppfulla band, har Lovehandles kryddat skivbolagsutskicken lite extra.

- Precis som på julafton, så är ju de stora paketen roligast att öppna. Så vi har gjort i ordning deluxe-paket till de mest intressanta bolagen. En låda med vår platta, en liten flaska Jack Daniels, chips och instruktioner om att slänga upp fötterna på bordet, luta sig tillbaka och njuta, säger Johan.

Drömmen är att få en andra chans.

Annons

- Det hade varit fantastiskt att kunna ta tjänstledigt ett halvår, spela in en fullängdare och se om vi fortfarande har vad som krävs, säger Johan.

Att medlemmarna i bandet börjar närma sig 40 ser de som en styrka, snarare än en svaghet.

- Det känns nästan bara positivt. Snacket har gått mycket kring vår stora rutin. Att det är en kraft vi ska utnyttja, säger Timo Nilsson.

I sommar har de fått en mycket attraktiv speltid på Trelleborg Music Festival, timmen innan Mustasch går på.

- För oss är det viktigaste att bjuda på en riktigt fet liveshow. Vi har pratat om att bränna av ett par bomber precis när vi börjar lira. Det borde fånga folks uppmärksamhet. När vi snackar om sånt blir vi som småungar igen. Plötsligt har det inte hänt ett skit sen vi var 17, säger Johan och flinar brett.

Men innan de bränner sitt krut i Trelleborg, så bär det av till Malmö och KB. För Lovehandles har tagit sig vidare till den skånska finalen i musiktävlingen Emergenza, som avgörs 17 maj.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons