Annons
Nyheter

Nu är det dags för julstädningen

Nyheter • Publicerad 22 december 2005
Robert Dahlström
Robert DahlströmFoto: 

Nä, nu tar jag ledigt en stund – ja, alltså från mitt dagliga värv på tidningen. Er överger jag inte utan det kommer små betraktelser fram till nyårsdagen då jag lämnar landet och far till Berlin.

Nu är det dan före dan och väldigt hög tid att julstäda. Jag fattar inte vart dagarna tagit vägen, jag hade ju full kontroll på läget från min bekväma fåtölj och planerna var uppdragna, tiden beräknad och nya dammsugarpåsar införskaffade.

Annons

Här måste jag göra ett litet avbrott enär en av mina goda vänner på tidningen kom in och förärade mig en flaska julöl i julklapp. Vilka trevliga människor det finns.

Jo, där satt jag i min fåtölj och var väldigt nöjd med min planering. Inköpslistorna var klara, julmenyerna planerade och stearinljusen brann snyggt och prydligt i julljusstakarna. Det var helt enkelt väldigt trivsamt och mysigt. Och så fortsatte det...

I skrivande stund, torsdag eftermiddag, har jag insett att det räcker inte med bara planering och fina listor. Någon måste också utföra själva handlingarna och vem denna "någon" är behöver jag inte fundera särskilt länge på.Ska det bli städat och fint till julfesterna då måste "någon" sätta fart omgående.

Det är alltid bra för min lägenhet att jag får besök – då sker det alltid ett städryck. Det gäller alltså planerade, lite mer omfattande besök. Spontana besökare får ta skeden i vacker hand och behålla skorna på – vilket jag för övrigt tycker att vi alltid ska när vi är på besök. Jag håller mig strikt till den franska traditionen att man självklart inte blir så intim att man tar av sig skorna i andra människors hem. Äckligt.

Någon mer omfattande julstädningen hinner jag inte med men jag har lärt mig en del trick av en professionell städare jag känner. Man städer där det syns. Plockar undan och dekorerar. Och tack och lov kommer det att vara mörkt under juldagarnas begivenheter. Och inga nattgäster som kan genomskåda mig i det tidiga gryningsljuset.

Nä, nu jäklar i min låda ska dammsugaren fram – oj, den stod visst redan framme... Undrar sedan när? Och golven SKA skuras och...

En dag till!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons