Annons
Nyheter

Njut en dag i taget

Nyheter • Publicerad 4 juli 2005

Jag satt på min vanliga plats i baren på Hotel de la Plage, i Saintes Marie de la Mer, när de kom in genom dörren. Jag kände förstås igen Sara direkt men mannen i hennes sällskap var okänd. Sara och jag föll i varandras armar och jag hälsade på mannen. Han ursäktade sig, tittade på Sara och undrade om han skulle boka ett eller två rum. "Två rum", svarade Sara.

"Är han här?", frågade hon mig. "Nej, han har åkt hem till Marseille...till..." "Ja, jag vet att han har en fru i Marseille. Sitter du kvar här en stund? Jag vill bara ta en snabbdusch och ställa in ryggsäcken. Jag vill prata med dig." "Jag sitter kvar här tills du kommer ner", svarade jag.

Annons

Vi tog in en flaska bra Listel-rosé och satte oss i ett hörn på uteserveringen. Sara berättade allt som hänt " inte minst på resan ner genom Europa. Hon var förvirrad, visste inte längre var hennes känslor hörde hemma och kunde inte bestämma sig om hon tyckte det var bra eller dåligt att Pierre dragit hem till Marseille. Mannen som hon rest ner med " hon kallade honom för den sysslolöse " hade tagit plats i hennes hjärta och nu var hon villrådig.

Jag rådde henne att glömma Pierre " han var en skurk när det gällde kvinnor. Och att ta dagen som den kommer, varför inte fortsätta med den sysslolöse och se vad som sker?

På kvällen bjöd jag och min fru de båda på middag i vårt hus och det var tydligt att det fanns en elektrisk tråd mellan dem. När vi avslutade måltiden med färska fikon, kaffe och calvados ute i trädgården såg jag att hon smög sin hand i hans och lutade sig mot hans skuldra. Jag puffade diskret på min fru som bara log och nickade " hon hade också sett och känt.

Nästa förmiddag gick jag ner till Hotel de la Plage men då var de redan borta. Emile i baren gav mig ett brev. "Vi har åkt till Spanien. Jag gör som du sade. Kram Sara".

Nu har det gått några år och förutom ett vykort från Sevilla har jag inte hört något från Sara " men jag är övertygad om att de lever lyckliga någonstans här i världen...

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons