Annons
Nyheter

Mystiskt och långsamt

Paul Auster är en väldigt känd författare med bland annat den fantastiska New York-trilogin bakom sig. Som regissör är han betydligt mer oprövad och har bara den pratiga Smoke på sin meritlista.
Nyheter • Publicerad 26 augusti 2008
Michael Imperioli och David Thewlis porvar på att kasta skruvmejsel. Bild: Noble
Michael Imperioli och David Thewlis porvar på att kasta skruvmejsel. Bild: NobleFoto: 

Varför han fortsätter att göra film kan man ha många åsikter om men det är väl lika bra att fastslå med en gång, som regissör är han mycket blek jämfört med sin roll som författare. För även om The Inner life of Martin Frostär oerhört snyggt filmad och skådespelarinsatserna är bra, med extra plus för Soprano-bekantingen Michael Imperioli, är den ack så tråkig. Historien kring hur författaren Martin Frost (David Thewlis) drar sig tillbaka till landet för att vara ensam och plötsligt hittar en främmande kvinna (Irène Jacob) sovande bredvid sig är nämligen långsam och långdragen.

Mycket speakerröst är det till bilderna där skådespelarna agerar och hela tiden vet man inte om allt är en dröm eller om deras relation utspelas i verkligheten. På tal om just deras relation är den knappast speciellt övertygande, de är våldsamt passionerade, men som åskådare tycker du bara att det är stelt och stendött.

Tyvärr lyfter det aldrig eftersom historien aldrig får liv. Det känns som om Paul Auster haft med den här berättelsen i en av sina böcker hade den tagit max fem sidor. Som film på nittio minuter blir det inte alls bra.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons