Annons
Nyheter

Mysteriet med ringen

Nyheter • Publicerad 11 augusti 2005

Jag brukar ofta råka ut för olika besynnerligheter " kanske för att jag alltid falkar efter dem " men den senaste tiden har det varit relativt lugnt. Till i onsdagskväll.

Det föll ett vackert regn utanför mina fönster och när telefonen ringde tog jag luren och gick och ställde mig i det öppna fönstret mot gatan. Samtidigt som jag pratade lutade jag mig ut och kände regnet i ansiktet och såg hur vattnet ringlade fram i stuprännan.

Annons

Plötsligt upptäckte jag något i rännan. Det var en ring, svartgrön av sörja och tid. Jag tog upp den och lade den i fönsterkarmen. När jag avslutat samtalet tog jag ringen och sköljde av den i köket och gned den blank med polermedel.

Det är en ganska bred ring med en smalare ring som ett bälte runt den inre ringen. "Bältet" är försett med sju runda hål. Inuti ringen står det "Mexico925". Enligt en god vän på tidningen, som varit i Mexico, är det en silverring. Men det är inte hon som slängt den i min stupränna.

Det är en liten ring, jag har inga stora händer men kan inte ens bära den på lillfingret. Det bör alltså rimligen vara en kvinna som burit den.

En annan arbetskamrat föreslog att det kanske är en skata som tagit ringen och sedan tappat den i stuprännan och så kan det förstås vara även om jag tvivlar. Jag har aldrig sett en skata vid vårt hus.

Först var jag inte ens säker på att det var en fingerring, den ser ut att kunna vara till något tekniskt men min gode vän, som sett sådana ringar i Mexico, är helt säker " det är en fingering.

Då är frågan hur den hamnat i stuprännan utanför mitt fönster tre våningar upp, precis under taket? Det är knappast någon som kastat upp den och jag tror mig veta att ingen jag känner, som varit i mitt hem, har haft en sådan ring och varför skulle de slänga den i stuprännan?

Den kan förstås ha legat där långt innan jag flyttade in och det kan naturligtvis också vara mina grannar eller någon gäst hos dem som slängt ut ringen. Men varför? Vilket är ringens öde?

Vet ni något om detta så hör av er.

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons